seminar191018 0

19 жовтня 2018 року в Дніпрі бібліотекарі освоювали хмарні технології. Участь у регіональному науково-практичному семінарі «Наукова бібліотека в «хмарах»: реалії та перспективи» взяли й фахівці бібліотеки Криворізького педагогічного.

Навчальний тренінг тривав на базі науково-технічної бібліотеки Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. В. Лазаряна. Спікери з Миколаєва та Дніпра М. Картузов, Т. Колесникова, О. Матвєєва та В. Юнаковська поділилися практичними порадами щодо використання технологій «хмарного» зберігання й поширення інформації.

seminar191018 1

«Коли, впроваджуючи нові технології, ми спираємося не на об’єктивні потреби, а на тренди – це може негативно вплинути на ефективність нашої діяльності. Об’єктивні потреби в переведенні низки бібліотечних процесів на «хмарну» основу, звісно, є», ‒ з такого важливого зауваження почав свій виступ директор науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва К. Картузов.

seminar191018 2

Детально зупинилася на складових успіху бібліотеки в сучасних реаліях Т. Колесникова, директор науково-технічної бібліотеки Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. В. Лазаряна, яка розповіла про ефективні практики цифрової стратегії і моделі надання послуг на базі хмарних технологій у сучасних «бібліотеках 4.0».

seminar191018 3

Про сучасні інформаційні ресурси й сервіси для науковців і бібліотекарів: електронний архів E-Lis, Figshare – вільний електронний ресурс для зберігання й розповсюдження результатів досліджень, науковий портал і соціальну мережу ResearchGate, – йшлося у виступі О. Матвєєвої. А з досвідом створення  бази даних «Наукові публікації ДНУЗТ» поділилася спікерка В. Юнаковська.

Бажаємо всім учасникам реалізації прогресивних технологій у бібліотечному просторі!

5873
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок