sv uml19 10

29 березня 2019 року в актовій залі головного корпусу факультет української філології представив власну виставу в рамках традиційного конкурсу «Студентська весна». За літературну основу дійства філологи взяли культову антиутопію Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом».

sv uml19 2

Вже з перших хвилин вистави глядачі зрозуміли: сьогодні на всіх чекає справді захоплююча, а подекуди й вражаюча історія, події якої відбуваються в суспільстві, де заборонено будь-які книги. Контролюють це суворі, жорстокі пожежники, що знищують усю знайдену літературу вогнем, і які не зупиняться ні перед чим задля досягнення своєї мети.

sv uml19 1

У центрі сюжету – пожежник Ґай Монтеґ, який разом із брандмейстером Бітті спалив сотні книг. Вони переконані, що роблять це для того, аби кожна людина стала щасливою, позбавившись від зайвих думок; щоб кожен став абсолютно однаковим. «Людина – гвинтик у системі» – назва цього хореографічного етюду якнайкраще передала переконання героїв вистави.

sv uml19 7

Достатньо лише одного сірника, щоб запалав нещадний, безжалісний вогонь.

sv uml19 3

У вокально-гімнастичному номері «Феєрія вогню» глядачі стали свідками еволюції цього полум’я.

sv uml19 6

Та вогонь може знищити не тільки папір – він здатен забрати й людське життя. К. Костянець продекламувала вірш «Прихована мудрість», присвячений знанням, які споконвіку зберігаються на сторінках книжок.

sv uml19 4

Все в нашому житті може змінити випадок. Історія героїв вистави не стала виключенням: коли Ґай Монтеґ познайомився і поспілкувався із сімнадцятирічною «божевільною» мрійницею Кларисою, він зрозумів – існує й інше життя.

sv uml19 5

Дівчина розповіла про свої бажання говорити про власні почуття, висловлювати думки. Вона замислилася: про що ж можна дізнатися в музеях? Хореографічний номер «Жива картина» вдало передав чудовий настрій та неповторну атмосферу, знайомі відвідувачам художніх галерей.

sv uml19 8

Клариса познайомила пожежника зі своїми однодумцями, готовими боротися за право «пізнавати непізнаване» на сторінках книжок. Номер «Незламні» став яскравим втіленням їх сили духу й жаги до знань.

sv uml19 9

Ця історія розпочалася і завершилася книгою. Глядачі переконалися: кожен із нас є носієм мудрості, яка передається із покоління до покоління. «Є злочини гірші, ніж спалювати книги. Наприклад не читати їх», – саме ці слова Рея Бредбері стали лейтмотивом сьогоднішнього дійства від філологів Криворізького педагогічного.

7343
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок