БР 1

Як раніше повідомлялося, Криворізький державний педагогічний університет став одним із 14-ти учасників Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України, що проводиться Британською Радою в України в партнерстві з Інститутом вищої освіти НАПН України, Фундацією лідерства у вищій освіті (Велика Британія) та реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України. Криворізький педагогічний університет бере участь в цій програмі з проектом «Імідж університету як результат формування його соціального капіталу».

Реалізація проекту передбачає участь в низці заходів, які націлені на досягнення головної мети програми – допомагати реформам у галузі вищої освіти шляхом розвитку лідерства в українських університетах.

24-26 квітня 2017 року у Києві відбувся перший такий захід — «Центр розвитку команд», який мав три ключові цілі: (1) офіційно представити загальну концепцію Програми, її візію і мету, разом із чітким розумінням контексту, у якому вона проходить; (2) уперше об’єднати разом 14 університетських команд, які було відібрано для участі в програмі; (3) підготувати команди університетів-учасників через низку інтерактивних завдань, моделей, концепцій і підходів до спільної роботи, що дасть їм змогу максимально ефективно брати участь в Академії змін (13-15 червня 2017 р.) та інших складових Програми.

Команду Криворізького педагогічного на цьому заході представляли: Ярослав Шрамко (ректор університету),  Людмила Бурман (голова профкому), Маргарита Широкова (доцент кафедри соціології і економіки), В’ячеслав Турський (начальник відділу міжнародних зв'язків) та Світлана Ізвєкова (студентка факультету української філології). Під час плідних обговорень з учасниками Центру розвитку команд були опрацьовані зокрема такі питання: розуміння контекстів реформи вищої освіти в Україні (сьогодні та у майбутньому); розуміння концепції Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України; філософія та підхід Програми; моделювання підходів до співпраці та участі в реалізації проектів; погляди на лідерство і менеджмент; лідерство та зміни у контексті вищої освіти та багато інших.

Завданням проекту нашої команди є знаходження  шляхів трансформації діяльності КДПУ задля створення позитивного іміджу вишу засобами формування його соціального капіталу. Серед заходів у структурі проекту –  розробка Стратегії розвитку університету до 2025 року, створення нової бізнес-моделі Криворізького педагогічного, реалізація цільових комплексних програм, спрямованих на формування корпоративної культури працівників нашого університету тощо.

БР 2

БР 5

БР 6

БР 7

БР 8

1852
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31