1

Криворізький педагогічний є частиною проєкту Ukraine Global Faculty, у межах якого триває лекторій для української аудиторії від професорів провідних університетів світу, топ-експертів і підприємців.

2

30 листопада 2022 року відбулась онлайн-лекція «Наноматеріали для накопичення електричної енергії» всесвітньо відомого вченого українського походження в галузі хімії, матеріознавства та нанотехнологій, доктора технічних наук, директора Інституту наноматеріалів Університету Дрекселя (штат Філадельфія, США), почесного професора матеріознавства та технологій Університету Дрекселя Юрія Гогоці. Це перша з його чотирьох лекцій у межах пропонованого циклу.

3

Науковець висвітлив основні тренди й перспективи користування електричною енергією, пояснив, чому наноматеріали можуть призвести до чергової революції в енергетичній галузі. В анотації до лекції наголошено, що наноматеріали пропонують значно покращений транспорт іонів та електронну провідність порівняно зі звичайними матеріалами акумуляторів і суперконденсаторів, надають можливості для проєктування високопотужних накопичувачів електричної енергії.

4

До учасників лекторію приєдналися й здобувачі вищої освіти, які навчаються в Криворізькому педагогічному, зокрема, студенти фізико-математичного факультету. Лекцію можна було слухати англійською або в українському синхронному перекладі. Доступним був і чат, де присутні ставили свої запитання англійською мовою. Після виступу проф. Ю. Гогоці обрав найцікавіші запитання та надав відповіді на них.

5

Зареєстровані учасники, які не мали можливості бути присутніми на онлайн-лекції, можуть переглянути її запис, обравши у своєму кабінеті сайту Ukraine Global Faculty на сторінці цієї лекції опцію «Recorded video». Наступна лекція запланована на 8 грудня й відбудеться о 17.00 за київським часом.

Дякуємо колегам за можливість долучитися до цікавого й корисного академічного проєкту!

20868
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок