img5

У Криворізькому педагогічному продовжують підтримувати й розвивати освітні й наукові зв'язки з академічною спільнотою Німеччини. Представники різних факультетів нашого університету постійно комунікують з європейськими партнерами й беруть участь в актуальних заходах у межах різних напрямків співробітництва.

img10

У жовтні – листопаді 2022 року представниці факультету іноземних мов відвідали освітній центр «Heiligenhof» у баварському місті Бад-Кіссінген, де взяли участь у заході «Центральноєвропейські зустрічі», який став уже традиційним для цього осередку спілкування молодих і досвідчених здобувачів освіти й викладачів.

img14

На «Центральноєвропейських зустрічах» цьогоріч багато говорили про Україну. До представників внутрішньо переміщених ЗВО нашої країни, а також гостей зі Львова, Чехії та інших українських міст і європейських країн приєдналися проректор з наукової роботи КДПУ, проф. В. А. Гаманюк, яка виступила з доповіддю «Європейські цінності й українська незалежність», доцент кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання В. А. Карпюк і п'ятеро студентів факультету іноземних мов. Присутні долучилися до наукових дискусій, обмінялися досвідом і враженнями від почутих історій українських здобувачів вищої освіти та працівників університетів, які залишили свої міста через повномасштабне вторгнення рф. Підтримку України на державному рівні засвідчили представники німецької влади, які також взяли участь у цьому заході. Крім цього, В. А. Гаманюк відвідала Педагогічну вищу школу в м. Фрайбург, де налагодила необхідні контакти для співпраці з кафедрою географії та методики її навчання, відвідала лекції та практичні заняття, семінари з дидактики другої іноземної мови; у Гете-інституті Фрайбургу відвідала семінар із питань цифрових можливостей навчання німецької мови за участю лекторів – фахівців з дигіталізації; у Міжнародному домі Зонненбергу – взяла участь у зустрічі групи представників європейських ЗВО, де йшлося, зокрема, про подальшу співпрацю задля забезпечення нових можливостей академічної мобільності для здобувачів вищої освіти нашого університету.

img22

З 28 листопада по 4 грудня до офлайн-заходів Міжнародного дому Зонненбергу приєдналися четверо студентів і аспірантів факультету географії, туризму та історії, природничого й психолого-педагогічного факультетів разом із доцентом кафедри практичної психології К. М. Бондар. В онлайн-заходах цієї організації взяли участь викладач кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання В. О. Турський та тринадцятеро здобувачів вищої освіти з різних факультетів КДПУ.

img28

«Участь наших представників було засвідчено відповідними сертифікатами, а співпраця з німецькими колегами триватиме й надалі, щоб забезпечити студентів, магістрантів та аспірантів КДПУ всіма необхідними можливостями для здійснення академічної мобільності та результативної роботи в колі однодумців з європейських країн», – підкреслила В. А. Гаманюк.

21136
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок