001

28 лютого 2023 року під час нової онлайн-зустрічі в межах проєкту Ukraine Global Faculty спільнота КДПУ мала можливість більше дізнатися про тонкощі сучасного підприємництва. Як завжди, спікером UGF став досвідчений фахівець із теми пропонованої лекції.

002

Під час онлайн-конференції йшлося про створення та розвиток підприємницьких екосистем. Англомовну лекцію можна було слухати в українському синхронному перекладі; запитання в чаті ставили англійською мовою.

003

«Таким громадам, як Кремнієва долина, Бостон, Тель-Авів і Лондон, знадобилися десятиліття, щоб стати потужними підприємницькими екосистемами. Ми розглянемо показники екосистем та зробимо висновки, які можна застосувати до локальних, регіональних і національних мереж», – зазначено в анотації до лекції, яку прочитав Рік Расмуссен – науковий співробітник Каліфорнійського університету в Берклі, експерт центру підприємництва й технологій Sutardja, де відповідає за питання створення нових програм, орієнтованих на підприємництво й корпоративні інновації, директор компанії стратегічного управління «Concordia Ventures», яка працює над інноваціями для багатьох урядів та агентств економічного розвитку у всьому світі.

004

Спікер навів американські, європейські, китайські приклади розбудови підприємницьких екосистем, на кшталт Кремнієвої долини, розповів про історії їх успіху, важливим чинником якого стала природність і соціально-економічна обумовленість утворення таких потужних спільнот.

005

«Успішна підприємницька екосистема містить чимало підсистем, які підсилюють одна одну», – підкреслив пан Расмуссен.

006

Слухачі зустрілися зі спеціальним гостем онлайн-лекторію – Домініком Піоте, який зробив великий внесок у розвиток першого в Україні інноваційного парку UNIT.City.

007

Цікавим ілюстративним елементом лекції стало використання ChatGPT – сучасного чат-боту, який працює завдяки найновішим досягненням у царині навчання штучного інтелекту.

008

Наприкінці онлайн-зустрічі Рік Расмуссен надав низку рекомендацій щодо літератури, з якою варто ознайомитися кожному, хто зацікавився темою лекції.

009

Для охочих переглянути запис онлайн-конференції на сторінці користувача сайту UGF уже активне покликання «Recorded video». Анонси наступних зустрічей в міжнародному онлайн-лекторії будуть опубліковані на офіційному сайті та Facebook-сторінці КДПУ.

21504
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок