1

20 квітня 2023 року в межах міжнародного онлайн-лекторію від освітньої платформи Ukraine Global Faculty відбулася лекція почесного президента Римського клубу, екс-голови комітету з навколишнього середовища Німецького Бундестагу, екс-директора Центру науки і технологій ООН у Нью-Йорку, доктора філософії Ернста Ульріха фон Вайцзеккера «Earth-Wide Dangerous Challenges: Climate and Biodiversity».

2

Підвищення рівня морів, збільшення кількості лісових пожеж, посухи, втрата біорізноманіття – це неповний перелік факторів, які нині вкрай негативно впливають на нашу планету.

3

Втрата біорізноманіття, зокрема, може різко погіршити здатність природи відновлюватися після використання людиною землі, рослин і прісної води.

4

Лектор висвітлив ці та інші наслідки кліматичних змін у сучасному світі, наголосив на катастрофічних темпах вимирання біологічних видів флори й фауни та необхідності термінового вживання заходів зі стабілізації клімату. «Маємо створити ефективну стратегію, яка зробить сприятливі для кліматичної рівноваги технології економічно доцільними для країн, що розвиваються», – підкреслив науковець.

5

Англомовну лекцію можна було слухати в синхронному перекладі українською. Під час онлайн-конференції присутні ставили в чаті запитання, на які отримали відповіді наприкінці лекції. Охочі завантажити сертифікати про участь у лекції можуть зробити це на сайті UGF протягом трьох днів після завершення трансляції. Відеозапис онлайн-конференції буде опубліковано на сторінці лекції.

6

Організатори міжнародного онлайн-лекторію запрошують учасників долучитися до опитування й поділитися своїми думками щодо заходів від Ukraine Global Faculty. Нові лекції будуть анонсовані на сайті й Facebook-сторінці КДПУ; більше новин освітньої платформи дізнавайтеся на Telegram-каналі й Фейсбуці UGF.

22062
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30