1

31 січня 2024 року в міжнародному онлайн-лекторії Ukraine Global Faculty відбулась лекція професора бізнес-права Корнельської юридичної школи імені Майрона К. Тейлора, директора-засновника програми «Право, технології та підприємництво» в Корнельському технологічному інституті, доктора юридичних наук Чарльза К. Вайтхеда.

Лектор був першим іноземним експертом та запрошеним професором юридичного факультету в Пекінському університеті, а також науковим співробітником у Центрі фінансових досліджень Університету ім. Гете. Він – єдиний американець, який здобув ступінь почесного доктора Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. В Україні професор Вайтхед заснував eō Business Incubators – провідний інкубатор з розвитку стартапів. Є заступником голови Українського фонду стартапів (заснованого Міністерством фінансів), що надає гранти технологічним компаніям на ранніх стадіях розвитку.

2

На лекції було подано основні відомості про деривативи – фінансові інструменти, вартість яких залежить від зміни вартості базового об’єкта: інших активів, інструментів, індексів. Йшлося також і про способи використання деривативів у сфері управління бізнес-ризиками.

3

«Деривативи є засобом управління ризиками в компанії, але також можуть використовуватися інвесторами для спекуляцій і збільшення ризиків. Фінансові деривативи часто називають причиною глобальної фінансової кризи 2008 року», – підкреслив Чарльз К. Вайтхед. Крім цього, було детально висвітлено поняття опціонів, та наведено приклади їх функціонування.

4

Спікер прочитав лекцію англійською мовою; онлайн-конференцію було забезпечено синхронним перекладом. Запитання, на які відповідав в Q&A-чаті професор Вайтхед, ставили англійською.

5

За умови участі в лекції на сайті Ukraine Global Faculty, зареєстровані користувачі освітньої платформи зможуть завантажити відповідний сертифікат протягом трьох днів після трансляції. Запис лекції оприлюднять для учасників UGF через чотири дні після онлайн-зустрічі.

6

Інформацію про нові події від Ukraine Global Faculty буде опубліковано на сайті та поширено на Facebook-сторінці КДПУ; всі новини міжнародного проєкту дізнавайтесь на Telegram-каналі та Фейсбуці освітньої онлайн-платформи.

24534
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30