ДНТ 4

27 жовтня 2017 року в актовій залі гуманітарного корпусу колектив Криворізького педагогічного вітав студентів із Республіки Туркменістан з нагоди головного національного свята їх країни - Дня незалежності.

Вже не перший рік міцні академічні й дружні зв’язки об’єднують наш університет з Туркменістаном. Перший випуск туркменських студентів запам’ятався громаді Криворізького педагогічного відповідальним ставленням до навчання, активною участю у культурному, спортивному, громадському житті вишу.

В університеті склалася гарна традиція – щороку 27 жовтня вітати наших студентів з Туркменістану з Днем незалежності. З теплими, щирими словами привітання до присутніх звернувся ректор КДПУ, проф. Я.В. Шрамко, який розповів, що у Криворізькому педагогічному традиційно приділяється велика увага міжнародному співробітництву, налагодженню плідних академічних і дружніх зв’язків з вищими навчальними закладами інших країн; нагадав про культурні зв’язки та співпрацю України і Туркменістану. Ректор подякував туркменським студентам за їх вибір і побажав успіхів у навчанні та плідної праці задля добробуту рідної держави.

Програма святкового концерту, насичена туркменським і українським національним колоритом, не залишила байдужим жодного з присутніх. Автентичні ритми Туркменістану, яскраве національне вбрання, неповторний дух країни з тисячолітньою, надзвичайно багатою і захоплюючою культурою дозволили гостям заходу поринути в атмосферу справжнього східного свята.

Ведучі концерту розповіли про останні здобутки туркменського народу, поділилися цікавими фактами про суспільний, науковий, культурний розвиток Туркменістану. Гості свята із зацікавленням передивилися відеофільм, присвячений багатству культури, архітектури, історії цієї важливої держави середньоазійського регіону, красі і величі туркменської природи.

Начальник відділу міжнародних зв’язків КДПУ В. О. Турський привітав туркменську громаду з двадцять шостою річницею незалежності; подякував послу Туркменістану в Україні Н. А. Аманмурадову за можливість долучитися до навчання і виховання кращих представників туркменської молоді. Зі словами подяки за плідну співпрацю В. О. Турський звернувся і до студентів з Республіки Туркменістан, зауваживши їх активну участь у житті університету; а ректор КДПУ, проф. Я.В. Шрамко вручив нашим туркменським друзям офіційні подяки за участь у громадській, спортивній, культурній діяльності Криворізького педагогічного – зокрема, за яскравий виступ збірної команди студентів з Туркменістану на традиційному Фестивалі городового козацтва.

У піснях і танцях розкривається душа народу – це довело феєричне завершення свята, коли запальний національний танок поєднав усіх присутніх автентичними східними ритмами, дозволивши доторкнутися до культури і традицій народу загадкової і прекрасної країни – Республіки Туркменістан.

ДНТ 3

Більше фото на нашій сторінці у фейсбук


 

2870
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30