Е 2017

21 листопада 2017 року у Криворізькому педагогічному відбулася презентація проекту Європейського Союзу «Програма Еrаsmus+ як вимір міжнародної діяльності університету». До участі у презентації долучилися викладачі, співробітники, бібліотекарі університету.

Е 2017 3З основними напрямками Програми та історією її створення присутніх познайомив начальник відділу міжнародних зв’язків В.О.Турський. Він підкреслив, що  «Еrаsmus+» є проектом Європейського Союзу, що охоплює період з 2014 по 2020 рр. Цей проект покликаний підтримувати різноманітні освітні програми і заходи у вищій школі, спорті, розширювати трансформаційні можливості для активної молоді. Головною ідеєю проекту є залучення до партнерства й надання фінансової підтримки оригінальним розробкам вищих навчальних закладів України. Серед пріоритетів Програми:

  • партнерство в галузі вищої освіти (програми КА1, КА2, КА3, а саме індивідуальна та колективна навчальна мобільність, розвиток наукового потенціалу, можливості публікаційної діяльності, участь у міжнародних заходах тощо);
  • європейські студії Жана Моне, які передбачають підтримку, розроблення та викладання курсів, освітніх програм, присвячених європейській тематиці, наукові дослідження, заснування ресурсних центрів, утворених на базі університетів тощо;
  • модернізація системи вищої освіти та створення простору для співпраці в країнах-партнерах ЄС через університетські проекти.

Програму спрямовано і на добровільне наближення систем вищої освіти в країнах-партнерах до здобутків розвитку вищої освіти в державах-членах ЄС.

Е 2017 1

Пан Турський наголосив, що основними документами, що надають можливість долучитись до Програми «Еrаsmus+» є Закон України «Про вищу освіту», Угода про Асоціацію з ЄС, а також інтернаціоналізація надання освітніх послуг у КДПУ. Серед переваг участі у Програмі –налагодження партнерських зв’язків, міжнародний вимір співпраці закладів вищої освіти України та міжкультурний діалог, до якого долучаються всі учасники проекту.

На закінчення заходу начальник відділу міжнародних зв’язків відповів на питання присутніх про узгодження освітніх програм під час обміну студентами, аспірантами, магістрантами, а також про основні вимоги до розробки проектів, головною серед яких є знання англійської або німецької мови.

Збільшення навчальних і наукових можливостей для студентів, магістрантів, аспірантів, викладачів університету в рамках Програми Еrаsmus+ – це важливий стратегічний напрям міжнародної діяльності Криворізького педагогічного.

Е 2017 2


 

3139
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок