goethe insitut 50 logo 004

У Криворізькому педагогічному активно розвивається традиція наукового та освітнього міжнародного співробітництва. Зокрема на кафедрі німецької мови з методикою викладання історія тісних зв’язків з провідними іноземними інституціями налічує вже не перший рік.

Ґете–інститут, Німецька служба академічного обміну DAAD, Асоціація українських германістів, Українська спілка германістів вищої школи – ось неповний перелік організацій, з якими працюють наші дослідники німецької мови та літератури. Метою цих осередків сучасної германістики в Україні є популяризація мови та культури Німеччини, вдосконалення професійних якостей вчителів і викладачів німецької філології, укріплення наукових та соціокультурних зв’язків двох європейських країн.

За останні роки викладачі кафедри німецької мови з методикою викладання активно долучалися до проектів і науково-методичних семінарів Гете-інституту; представляли Україну на форумах Всесвітнього Союзу германістів. Професор кафедри В. А. Гаманюк виступала з доповіддю на черговій конференції Всесвітнього Союзу германістів у латвійському місті Зігулда у серпні 2010 року, а у липні-серпні 2013 року – взяла участь у Всесвітньому форумі германістів (м. Больцано, Італія).

Завдяки стипендіям Гете-інституту стажування у Німеччині у різний час проходили В. А. Гаманюк, В. А. Карпюк, Н. В. Літвінова, О. Є. Мархева, Г. М. Мельничук, І. В. Мельничук, Н. В. Хорошилова, О. П. Яцик. Географія наукових подорожей наших дослідників містить Берлін, Мюнхен, Дрезден, Бонн, Франкфурт, міста Штуттгарт і Швебіш Халь.

Активно долучаються германісти Криворізького педагогічного і до розробки рамкових програм та укладання підручників для загальноосвітніх шкіл та вищих навчальних закладів. Серед інших напрямків роботи науковців – участь у загальноєвропейському проекті Гете-інституту «Рамкова програма з німецької мови для професійного спілкування» (В. А. Гаманюк), розробка підручників з німецької мови для 1, 2 класів загальноосвітніх шкіл та підручника „DU“ (Г. М. Мельничук).

У рамках низки міжнародних проектів представники кафедри не обмежуються співпрацею з німецькими колегами. Кафедрою налагоджено наукову комунікацію з вченими Швейцарії, Польщі, Угорщини, Чехії та інших країн Європи. Наприкінці листопада минулого року В. О. Устінова, О. Є. Мархева, М. В. Лопатич пройшли міжнародне стажування для науково-педагогічних працівників за напрямком «Інтернаціоналізація та міжкультурна мобільність в освіті» в університеті Колегіум Цівітас (Варшава, Польща), яке було організовано Європейською лігою професійного розвитку та Центром польської освіти.

4020
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31