ch1

Науково-методична робота є пріоритетним напрямком діяльності викладачів ЗВО. В умовах карантину громада Криворізького педагогічного продовжує працювати дистанційно. Прес-центр висвітлює особливості освітнього процесу й науково-методичної роботи викладачів університету в серіях тематичних репортажів. Сьогодні на зв’язку кафедра хімії та методики її навчання.

ch2

Методична діяльність викладачів кафедри спрямована на вдосконалення форм і методів навчання з використанням різноманітних технічних засобів. Особливу увагу приділяють роботі з електронними курсами на платформі Moodle, створенню банку тестових питань до екзаменаційної сесії. Курсові дослідження – завжди на контролі керівництва кафедри, тому здобувачі вищої освіти дотримуються всіх вимог до виконання навчальних завдань і термінів подання результатів роботи.

ch3

Кафедра хімії та методики її навчання стала організатором семінару «Екохімічна освіта для сталого розвитку» («Ecochemistry Education for Sustainable Development Workshop») у межах Міжнародної конференції «Сталий розвиток: екологічний, технологічний, соціальний та економічний аспекти» («The International Conference on Sustainable Futures: Environmental, Technological, Social and Economic Matters»), який було проведено в дистанційному режимі на платформі Zoom. Науково-педагогічні працівники кафедри не лише ініціювали й організували цю подію та подали власні наукові статті, а й виступили в ролі модераторів і членів програмного комітету конференції. Під час семінару було заслухано й обговорено 14 доповідей; у ньому взяли участь близько 48 осіб з 11 країн світу (з них 42 були співавторами доповідей та доповідачами, ще близько 6 – слухачами). Учасники семінару розглянули низку актуальних питань, зокрема проблеми екохімічної освіти в школі та ЗВО, екохімічних досліджень різних природних об'єктів і вдосконалення методів досліджень, питання розробки нових екологічно-безпечних матеріалів, процесів виробництва енергії, ліквідації наслідків хімічних і радіологічних забруднень, шляхів покращення екологічної ситуації в індустріальних регіонах.

ch4

Під час карантину викладачі кафедри продовжували активно займатися науковою діяльністю: брали участь у міжнародних науково-практичних конференціях, готували тези й статті до публікації у фахових журналах, зокрема у виданнях, що індексуються Scopus; долучилися до роботи програмного комітету міжнародної конференції «Ecochemistry Education for Sustainable Development Workshop (EcoChemSD-WS'2020)». Крім цього, було підготовлено до друку розділ колективної монографії «Мінералогічні дослідження екологічного стану територій пост-майнінгу в Україні на прикладі Криворізького басейну».

ch5

На кафедрі підготували й провели в дистанційному форматі лекцію на виконання вимог до присвоєння вченого звання доцента. Науково-педагогічні працівники й керівництво кафедри постійно працюють над розвитком професійної майстерності. Серед важливих аспектів цієї роботи – вдосконалення рівня володіння інформаційно-комунікаційними технологіями та підвищення кваліфікації за спеціалізованим управлінським напрямком для завідувачів кафедр закладів вищої освіти.

12238
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30