img7

Протягом 25-26 травня 2021 року в онлайн-форматі проходив ІІ тур X міського конкурсу студентських наукових робіт із питань екології, присвяченого Дню охорони навколишнього середовища. До цієї події долучилися здобувачі вищої освіти природничого факультету Криворізького педагогічного.

img8

До участі в підсумковій конференції було допущено 17 робіт із криворізьких ЗВО, закладів фахової передвищої та професійно-технічної освіти міста. Під час визначення результатів враховували оцінки за змістовну частину роботи та процедуру захисту.

Головною метою конкурсу стало виховання екологічного мислення молоді, популяризація екологічної поведінки й відповідального ставлення до збереження довкілля в місті.

img13

Для участі в ІІ турі конкурсу було відібрано чотирьох здобувачів вищої освіти КДПУ:

  • Андрія Трошина – магістранта І року навчання з темою «Роль відвалів у збереженні різноманіття твердокрилих в умовах Криворіжжя» (науковий керівник – асистент кафедри зоології та методики навчання біології А. І. Головатюк);
  • Наталію Никитенко – студентку І курсу з темою «Комплексна фітоіндикаційна оцінка урбоекосистеми Криворіжжя» (науковий керівник – заступник декана природничого факультету з навчально-виховної роботи, асистент кафедри ботаніки та екології І. О. Комарова);
  • Олександра Хижняка – студента ІІІ курсу з темою «Моніторинг червонокнижних видів флори Дніпропетровщини» (наукові керівники – канд. пед. наук, ст. викладач кафедри ботаніки та екології О. О. Кобрюшко та канд. пед. наук, доц. Н. В. Гнілуша);
  • Кристину Кадашвілі – студентку IV курсу з темою «Очищення води від феруму методом аерування» (науковий керівник – канд. хім. наук, доц. кафедри хімії та методики її навчання В. Г. Столяренко).

img14

Під час оцінювання змісту та захисту робіт було застосовано такі критерії: актуальність екологічного питання для міста Кривого Рогу; повнота розкриття суті проблеми й причин її виникнення; розробка пропозицій та шляхів розв'язання проблеми й очікуваний результат; прикладний характер запропонованих рішень; нестандартний інноваційний підхід до вибору шляху розв'язання проблеми; аргументованість вибору теми роботи та її розкриття; чіткість, логічність, лаконічність викладу матеріалу; компетентність конкурсанта, вичерпність відповідей.

img28

Професійне журі високо оцінило роботи учасників. За результатами конкурсу представниця Криворізького педагогічного Кристина Кадашвілі посіла ІІ місце.

«Ми завжди здобуваємо призові місця на цьому конкурсі, адже це дуже гарна можливість для студентів показати свої наукові здобутки, отримати цікавий і важливий досвід та презентувати наш університет як провідний заклад вищої освіти, що опікується проблемами екології», – розповів прес-центру декан природничого факультету, канд. біол. наук, доц. Е. О. Євтушенко.

Криворізький педагогічний вітає учасників і призерів міського конкурсу
та бажає не зупинятися на досягнутому!
15907
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок