DSC 0469

Днями на базі КДПУ відбулося засідання робочої групи із створення «Платформи Академічного Розвитку Університетського Співробітництва» (ПАРУС), в якій взяли участь представники Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Дніпровського національного університету ім. О.Гончара,  Сумського державного педагогічного університету ім. А. Макаренка, Сумського державного університету, Cхідноєвропейського національного університету ім. Л.Українки, Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, Чорноморського національного університету ім. П. Могили. Ця ініціатива була започаткована у березні поточного року на тренінгу DAAD для викладачів німецької мови, в якому взяли участь і представники нашого відділу міжнародних зв’язків. Такий проект створений задля підвищення якості освітньо-наукової діяльності залучених університетів, зокрема шляхом поєднання зусиль і створення сприятливих умов для забезпечення академічної мобільності студентів і викладачів.

У засіданні робочої групи також взяли участь лектор Німецької служби академічних обмінів (DAAD) Карстен Грунвальд і президент Гумбольдт-клубу України Олександра Антонюк (Інститут математики НАН України). 

 

DSC 0430

Перед початком засідання відбулася зустріч в ректораті, на якій були обговорені шляхи подальшого співробітництва між DAAD і Криворізьким державним педагогічним університетом.

DSC 0434

Робоча група розглянула основні питання організації та умови внутрішньої академічної мобільності студентів ВНЗ-учасників ПАРУСу на 2017-2018 н.р. відповідно до положень про реалізацію права на академічну мобільність як першого етапу багатостороннього обміну студентами. Особливу увагу було приділено інтернаціоналізації платформи для проведення спільної проектної та науково-дослідницької діяльності для професорсько-викладацького складу університетів та студентів.

 

2017 04 28 11.09.53

Паралельно відбулося спілкування лектора DAAD Карстена Грунвальда зі студентами факультету іноземних мов, який презентував довгострокову програму німецької служби академічних обмінів між студентами різних міст як України, так і Німеччини. Пан Карстен розповів про засадничі принципи вищої освіти Німеччини, головним із яких є вільний вибір студентами бажаних курсів для опанування, про соціальні стипендії, які отримують студенти тільки з малозабезпечених, багатодітних родин та студенти-інваліди. Для інших осіб – діє система грантів, які отримують найкращі. 

2017 04 28 10.51.16

Карстен Грунвальд ознайомив присутніх із перспективами навчання та стажування у Німеччині. Серед таких можливостей –  індивідуальні курси, групові поїздки, наукове стажування, працевлаштування у німецьких родинах або волонтерська діяльність.

 2017 04 28 11.32.20

На закінчення зустрічі Карстен Грунвальд побажав усім присутнім реалізації планів та розширення кола навчального й дружнього спілкування – як з українськими, так і з німецькими студентами.


 

1812
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30