Коллаж аспірантура

03 жовтня 2017 року в конференц-залі головного корпусу відбулись організаційні збори аспірантів першого року навчання. Здобувачі освітньо-наукового рівня доктора філософії вперше зібралися разом, щоб дізнатися про порядок та організацію навчання в аспірантурі Криворізького педагогічного.

З вітальним словом до присутніх звернулася завідувач аспірантури та докторантури КДПУ О. І. Васильєва. Вона подякувала аспірантам за їх вибір, коротко нагадала актуальну на третьому науково-освітньому рівні термінологію, пояснила особливості наукового ступеню «доктор філософії».

Ректор університету проф. Я. В. Шрамко привітав нову генерацію аспірантів, розповів про сучасні особливості захисту дисертаційних досліджень, повідомив про нові організаційні вимоги до навчального процесу в аспірантурі. Відтак детально зупинився на питаннях роботи з науковими керівниками здобувачів і визначенні тем дисертацій, розповів про особливості дисертаційних досліджень як текстів, що засвідчують наукові здобутки, є науковим результатом систематичної дослідницької роботи. Ректор пояснив традиційне значення терміну «філософія» у контексті нового для нашої країни наукового ступеню, його історію та особливості сучасного вживання, нагадав про необхідність для майбутніх працівників вищої школи широкої ерудиції, високого рівня загальнонаукової культури, володіння методологією наукового пізнання.

Аспірантам було урочисто вручено індивідуальні навчальні плани. Після цього до присутніх звернулась проректор з наукової роботи В.А.Гаманюк, яка побажала здобувачам успіхів в організації навчального і робочого процесу, плідної праці, наснаги у творчому науковому пошуку. Проректор нагадала про важливість самостійної роботи під час навчання в аспірантурі, розповіла про організацію навчального процесу та розклад консультацій.

Завідувач відділу обслуговування бібліотеки О. М. Грамм організувала запис аспірантів до бібліотеки університету, а завідувач відділу інформаційних технологій і комп’ютерного забезпечення О. О. Лебедюк розповіла про довідково-пошуковий апарат, ресурси і послуги університетської книгозбірні. Також на зустрічі присутні ознайомилися з розкладом занять в аспірантурі, порядком призначення стипендій, оформленням стипендіальних карток. 


 

2567
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок