З  20 жовтня 2017 року відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1286 від 19.09.2017 року «Про надання доступу вищим навчальним закладам і науковим установам, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України, до електронних наукових баз даних» Криворізький державний педагогічний університет отримав доступ до наукометричної бази даних Web of Science.

Web of Science – це міжнародно визнана реферативна база даних наукового цитування, створена компанією Thomson Reuters. Web of Science надає можливість пошуку серед понад 12 тис. журналів і 160 тис. матеріалів конференцій в галузі природничих, суспільних, гуманітарних наук, що дозволяє отримати найбільш релевантні дані. Ця глобальна платформа, на  якій  розміщено бази наукової літератури і патентів, охоплює матеріали з природничих, технічних, біологічних, суспільних, гуманітарних наук і мистецтва. Web of Science індексує як традиційні видання, так і журнали  відкритого доступу. Платформа володіє вбудованими можливостями пошуку, аналізу та управління бібліографічною інформацією. Крім пошуку, Web of Science встановлює посилання між певними дослідженнями з використанням цитованих матеріалів і тематичних зв’язків між статтями, встановленими авторитетними дослідниками, що працюють в даній області.

Доступ вищих навчальних закладів і наукових установ до міжнародних електронних наукових баз даних дозволить забезпечити тіснішу інтеграцію української науки до європейського і світового дослідницького простору. Можливості Web of Science відсьогодні доступні з усіх комп’ютерів університету за посиланням http://www.webofscience.com Після реєстрації особистого профілю науковця доступ до платформи можливий з будь-якого комп’ютера протягом шести місяців, після чого необхідно ще раз скористатися послугами ресурсу з локальної мережі університету. Запрошуємо науковців Криворізького педагогічного долучитися до плідної співпраці у системі глобальної наукової комунікації!

Корисні посилання

Web of Science для науковця, викладача, адміністратора: матеріали семінару від 12.10.2017

Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень та навчання

База даних Web of Science. Версія 5.22. Інструкція користувачу

Як швидко знайти потрібний журнал у Web of Science

Українські журнали у Web of Science

Наукова періодика України у дзеркалі Web of Science

Списки журналів Web of Science

Процедура включення наукових видань до реєстру Web of Science

2781
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок