WoS2

Викладачі Криворізького педагогічного сьогодні активно долучаються до світового простору наукових комунікацій. Триває створення персональних сторінок, оновлюються особисті акаунти в міжнародних наукометричних базах та повнотекстовий електронний архів університету. Не залишаються осторонь науковці і від використання можливостей світових довідкових баз даних - зокрема платформи Web of Science, доступ до якої надається з локальної мережі університету з жовтня минулого року.

Компанія Clarivate Analytics та фахівець з аналітичних ресурсів Ірина Тихонкова запрошують науковців Криворізького педагогічного до участі у черговій серії вебінарів про можливості ресурcів і інструментів на платформі Web of Science для наукової діяльності. Сьогодні, 30 січня 2018 року, на базі бібліотеки університету відбувся перший з цих вебінарів. Темою заходу став пошук і аналіз наукової літератури в Web of Science. Науковці й бібліотекарі дізналися про базові та розширені можливості пошуку серед матеріалів платформи, розглянули складні випадки комбінування фільтрів і тегів, розглянули питання пошуку у пристатейній літературі та схожих записах. Цікавими і корисними були і поради щодо оцінки готової вибірки, укладання звітів з цитування, збереження результатів пошуку, відомості про додаткові бази Web of Science.

31 січня та 1 лютого 2018 року о 14.00 заплановано вебінари на теми «Підбір та аналіз наукових видань для публікації власних досліджень. На що звернути увагу при написанні статті» та «Зберігання та презентація наукового доробку вченого, лабораторії, установи». Серед основних тем вебінару 31 січня – критерії обрання видання для публікації результатів наукових досліджень, значення імпакт-фактору, квартилю та інших показників у Journal Citation Reports, вартість публікацій та можливості безкоштовного розміщення статей у провідних наукових часописах світу, питання оформлення переліку літератури, проблеми хижацьких видань та способи перевірки журналів, що запрошують науковців до публікації. На вебінарі 1 лютого будуть розглянуті складнощі у пошуку і аналізу здобутків науковця та установи, подані відомості про заповнення, оновлення та зміст авторських профілей ResearcherID  та ORCID, а також профілю організації у Web of Sciencе, надані поради щодо створення звітів за публікаціями структурних підрозділів наукових установ.

Вебінари від Clarivate Analytics

3870
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок