День жінок

Уже третій рік поспіль, 11 лютого, у світі відзначається Міжнародний день жінок і дівчат у науці. Це свято було запроваджено в життя Резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 р., яка визнала рівний і повноцінний доступ до наукової, технічної та інноваційної сфер діяльності жінок будь-якого віку. Саме участь жінок і дівчат у всіх сферах життєдіяльності є головною умовою забезпечення гендерної рівності і розширення можливостей і прав жінок. 

 

Цим документом Організація Об’єднаних Націй затверджує рівність жінок і чоловіків під час здійснення наукових розвідок, ліквідує всі прояви дискримінації по відношенню до осіб жіночої статі не тільки у науковій площині, а й в освіті та зайнятості. У Резолюції ООН зазначається: «Наука та гендерна рівність є невід’ємними складовими процесу досягнення цілей сталого розвитку».

Інтелектуальні здібності й наполегливість у досягненні мети не мають ніяких обмежень. Тому кожна дівчина або жінка мають рівні права й можливості у постановці та реалізації власних наукових завдань, розробці та втіленні в життя наукових проектів, які будуть сприяти розвитку та процвітанню країни.

Переважна більшість науковців у Криворізькому педагогічному це жінки. Науково-дослідницька діяльність – це складний процес генерації нового знання, що потребує великої концентрації розумових зусиль та відданості справі, якій присвячено життя.

Усі чоловіки громади Криворізького педагогічного щиро вітають жінок, які займаються науково-дослідницькою та викладацькою діяльністю, бажають їм міцного здоров’я, особистого щастя та реалізації всіх наукових планів! 


 

3977
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30