student conference pedagogy 1

10 травня на базі Криворізького державного педагогічного університету було проведено конференцію з педагогіки.

Підсумкова студентська конференція «Освітні, педагогічні науки», організована кафедрою педагогіки КДПУ, зібрала 15 молодих науковців, зацікавлених педагогікою, розвитком школярів і можливостями модернізації освітніх систем України й світу.

«Участь студентів у науковій діяльності є важливим кроком до набуття ними досвіду, що буде використаний у подальшому науковому шляху. Методологія наукових досліджень, яку опановують студенти, дозволить їм ствердитись у майбутній професійній діяльності», – відзначає модераторка заходу доц. Ірина Макаренко.

Основна частина доповідей була присвячена дослідженню постаті Василя Олександровича Сухомлинського, оскільки у вересні цього року українська педагогічна спільнота відзначає 100-річчя з дня його народження. Також розглядались проблеми сучасної педагогіки: проблемне навчання, впровадження тайм-менеджменту тощо.

«Мені педагогіка цікава тим, що вона є справжнім вчителем життя. Коли вчитель реалізовує свою основну мету навчити, розвинути й виховати, в роботі з учнями, – це автоматично дорівнює тому, що він формує цілісну й гармонійну особистість», – коментує участь у конференції студент ІІІ курсу Олексій Гетманов.

Педагогіка є наукою, яка готує вчителів до роботи з дітьми, але, як правило, справжнього педагога неможливо навчити, йому можна дати лише методи, які будуть засновані на уроках. Справжній педагог зростає і вчиться сам. Й для справжнього педагога понад усе діти, яких він виховує і навчає.

4904
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31