nauk.vyd.0718 1

На сайті університету відкрито новий ресурс, який акумулює наукові видання Криворізького педагогічного.

Згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України від 15 січня 2018 року Про затвердження Порядку формування Переліку наукових фахових видань України посилюються вимоги до наукових фахових видань й контроль за їх виконанням. Відповідно до такої позиції Міністерства також коригується політика редакційних колегій наукових журналів.

nauk.vyd.0718 2

Відповідно до нових вимог на сайті нашого університету відкрито новий ресурс Наукові видання університету, на якому представлено всі збірники, що мають державну реєстрацію засобу масової інформації зі сферою його розповсюдження (для періодичних друкованих наукових видань). Ресурс доповнюється новими збірниками, а також архівом попередніх випусків наукових журналів.

Паралельно з цим кожному опублікованому матеріалу в наукових виданнях Криворізького державного педагогічного університету присвоюється міжнародний цифровий ідентифікатор DOI (Digital Odject Identifier), що поліпшує пошук й розпізнавання наукового матеріалу (статті) й дозволяє закріплювати її за автором, а не лише за виданням.

Усі ці заходи покликані посилити вимоги до фахових наукових видань й, відповідно, припинити поширення фейків у науці, тобто видань, які займаються лише збором коштів й лобіюють псевдонауку, тоді як справжні науковці не мають можливості друкуватись. Позитивним у цьому є введення системи сліпого рецензування наукових статей, що передбачає відсутність особистого контакту між автором і рецензентом, а отже унеможливлює плагіат й нівелює корупційну складову.

Віртуалізація наукового простору університету дозволить збільшити присутність наукового доробку наших викладачів у мережі, що підвищить індекс цитування й впізнаваність університетської наукової школи. Паралельно з цим, введення до редакційних колегій наукових видань іноземних фахівців дозволяє криворізьким науковцям швидше інтегруватись до світового наукового простору.

nauk.vyd.0718 3

«Наша основна задача полягає в тому, щоб розробити дружній для користувачів інтерфейс. Автор має перейматись наукою, а не технічними моментами, тому ми робимо все, аби звести роботу з ними до мінімуму. Зокрема, наразі планується введення електронних шаблонів, після заповнення яких стаття буде подаватись у готовому вигляді до редакційної колегії», – розповідає про важливість нововведень проректор з наукової роботи Віта Гаманюк.

5366
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31