webinar301118 1

Днями Криворізький педагогічний отримав вільний доступ до однієї з найбільш авторитетних міжнародних наукометричних баз даних – Scopus, потужного бібліографічного й реферативного ресурсу й інструменту для відстеження цитованості наукових статей. Відповідний наказ був опублікований 8 листопада 2018 року на сайті Міністерства освіти і науки України. 30 листопада 2018 року на базі відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення бібліотеки відбувся вебінар «Коригування профілів автора та установи у Scopus. Основні принципи формування та управління» від служби інформаційного моніторингу Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича КНУ ім. Т. Шевченка.

webinar301118 13

У роботі вебінару взяли участь проректор з наукової роботи КДПУ, проф. В. А. Гаманюк, викладачі, співробітники й бібліотекарі університету. Присутні дізналися про роботу з інструментом коригування профілю автора, доступного як передплатникам Scopus, так і у вільному доступі, а також про функції інструменту коригування профілю установи, доступ до якого надається лише окремим користувачам за погодженням із адміністрацією.

Ключовими функціями інструменту коригування профілю установи є:

- модифікація організаційної структури (перевірка й редагування підпорядкування підрозділів організації);

- редагування відомостей, поданих у профілі (зміна назви, додавання адрес корпусів, перегляд і редагування альтернативних назв установи тощо);

- створення профілів для установ, які ще не мають власних сторінок.

webinar301118 3

Ведуча вебінара, керівник служби інформаційного моніторингу Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича КНУ ім. Т. Шевченка М. Назаровець розповіла про функції перегляду, додавання й оновлення документів, шляхи уточнення прізвища автора та приналежності публікацій, детально зупинилася на особливостях процедури об’єднання профілів та алгоритмах їх формування. На вебінарі йшлося й про можливості пошуку серед перевірених профілів установ, наукових публікацій та їх авторів.

Пані Назаровець наголосила, що об’єднання профілів організацій відбувається після розгляду звернення до служби підтримки Scopus. Запит на внесення змін до відомостей про автора або установи розглядається у термін від кількох днів до двох тижнів; статус запиту користувачі можуть відслідковувати у власному робочому кабінеті. Тому дуже важливим є використання науковцями уніфікованих назв установ, до яких вони належать.

6333
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31