erasmus051218 19

5 грудня 2018 року у Криворізькому педагогічному відбувся науковий семінар для молодих учених «Програма «Еразмус+» - можливості у сфері молоді для організацій країн Східного партнерства».

erasmus051218 4

У роботі семінару взяли участь проректор з наукової роботи, проф. В. А. Гаманюк, представники ради молодих учених, відповідальні за міжнародне співробітництво кафедр. Модератор заходу, голова ради молодих учених КДПУ, доц. І. Є. Макаренко підкреслила актуальність питання участі науковців університету в спільних з європейськими колегами проектах, звернула увагу присутніх на напрямки співпраці з ЄС, орієнтовані саме на представників академічної молоді.

erasmus051218 21

Начальник відділу міжнародних зв'язків, викладач кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання В. О. Турський наголосив на необхідності міжнародної співпраці як одного з провідних напрямків діяльності сучасного закладу вищої освіти, нагадав ключові положення рішення Вченої ради КДПУ від 10.05.2018 р. Він розповів про особливості участі у програмі «Еразмус+» у 2019 році й процес укладання міжінституційної угоди, детально зупинився на пропозиціях від ЄС, актуальних саме для українських науковців.

Доповідач наголосив, що структура «Еразмус+» передбачає роботу за чотирма напрямками: Keyaction 1 (навчальна/ступенева мобільність; обмін студентами й викладачами), Keyaction 2 (структурні й спільні проекти співпраці), Keyaction 3 (підтримка реформ системи освіти), програма Жана Моне.

erasmus051218 8

Учасники семінару обговорили перспективи розширення співпраці за вже укладеними між КДПУ та європейськими закладами вищої освіти угодами, можливості активізації зв’язків з іноземними колегами на базі академічного обміну, поділилися думками щодо конкретних можливостей майбутньої участі молодих науковців Криворізького педагогічного у проектах, пропонованих Європейським Союзом.

6377
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок