projects 2

Цьогорічні підсумки міжнародної співпраці КДПУ пов’язані не лише з Erasmus+ та Gorizont-2020, до проектів яких науковців університету активно долучаються. Подією останніх місяців стало налагодження наукової комунікації та співпраці з Німеччиною. Це й фінансування екологічних проектів учених університету від світового лідера з виробництва будівельних матеріалів компанії HeidelbergCement AG, й укладання договорів про розвиток інклюзивної освіти з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH.    

projects 1

Проект викладачів природничого факультету за науковим напрямком «Створення чагарникових угруповань як нового місця існування для біоти кар’єру» (керівник проекту – к. біолог., н., доц. Євтушенко Едуард Олексійович) дістав високу оцінку журі спочатку на національному відборі міжнародного конкурсу «The Quarry Life Award», організованого компанією HeidelbergCement AG. На міжнародному етапі він був визнаний кращим у конкурсній категорії «Управління біорізноманіттям», яка об’єднала проекти, що створюють нові місця та середовища проживання для рослин і тварин на кар’єрах Криворіжжя.

Наукові результати проекту стануть у нагоді в роботі з рекультивації кар’єрів степових зон, допоможуть відновити й збагатити екосистему земель Жовтокам’янського кар’єру. Популяризація збереження та відновлення екосистеми здійснюється через низку освітніх заходів серед студентів, учителів та громадськості Кривого Рогу.

projects 5

У співпраці з іншою зарубіжною громадською організацією Німецьким товариством міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) в університеті реалізуються різні освітні проекти. Один із таких проектів GIZ під назвою «Підтримка інклюзивної освіти у м. Кривий Ріг» утілюється на базі Молодіжного центру «#StudHub» КДПУ.

projects 3

Практичні кроки інституціоналізації інклюзивної освіти в Кривому Розі здійснювалися під час серії тренінгів, учасники яких мали шість днів теорії та практики з актуальних питань упровадження інклюзивної освіти. На цих зустрічах представники університету та шкіл міста отримали можливість ознайомитися з освітніми проектами GIZ, детально дізналися про роботу організації з розвитку соціальної інфраструктури й перспективи майбутніх проектів.

projects 4

За підсумками роботи відбувся обмін думками щодо досвіду плідної співпраці Криворізького державного педагогічного університету з міжнародними організаціями та перспектив підтримки інноваційних проектів університету з боку Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

6562
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30