art conference160519 1

16 травня 2019 року в конференц-залі головного корпусу Криворізького педагогічного відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти та молодих учених «Мистецька освіта: традиції, сучасність, перспективи».

art conference160519 7

Із вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор КДПУ, д. ф. н., проф. Я. В. Шрамко: «Мені приємно привітати всіх у стінах Криворізького державного педагогічного університету. Ініціатива проведення такої науково-практичної конференції є на часі, адже в КДПУ активно розвивається мистецький напрямок підготовки. Діяльність викладачів кафедр факультету мистецтв є чудовим орієнтиром і прикладом для  студентів: наші фахівці є уособленням поєднання творчості й науки. Дуже тішить те, що й вихованці університету долучаються до наукової, дослідницької роботи та знаходять цікаві для себе сфери академічної діяльності».

art conference

Талановиті студенти факультету мистецтв подарували учасникам конференції музично-емоційні привітання.

Модератором наукової події стала к. п. н., завідувач кафедри музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки В. М. Міщанчук, яка підкреслила: «Сподіваємося, що сьогодні ми започатковуємо добру традицію проведення конференції, на якій наші молоді науковці зможуть презентувати свої здобутки та напрацювання, поділитися власним досвідом і заявити про себе у світі науки. Можна з упевненістю стверджувати, що знання, отримані в закладах освіти, допоможуть їм реалізувати свій науково-творчий потенціал, досягти значних вершин у майбутній професійній діяльності та, зрештою, змінити світ на краще».

art conference160519 6

На пленарному засіданні виступили: викладач кафедри музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки, фахівець з класичної та сучасної хореографії Д. Г. Цемах презентувала тему «Сучасні напрямки в хореографії»; магістр О. С. Сиволап розповіла про визначення поняття «професійна підготовка майбутнього вчителя музичного мистецтва»; магістр А. В. Галаша представила доповідь «Модернізм у портретах українських живописців»; магістр В. В. Водяна розкрила тему «Майстри вітража Івано-Франківщини кінця ХХ – початку ХХІ століття»; магістр К. О. Старчеус ознайомила колег із темою «Інтерпретація клавірної музики Й. Баха в контексті сучасних виконавських підходів»; викладач кафедри музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки Ю. В. Грежинець яскраво презентувала «Сучасні підходи до розвитку творчих здібностей вихованців дитячого хореографічного колективу».

art conference160519 25

Під час роботи конференції працювало чотири секції, на яких присутні обговорили історико-культурологічні аспекти мистецької освіти; розкрили актуальні питання професійної компетентності майбутніх фахівців; розглянули традиції, сучасні тенденції та перспективи мистецької освіти; представили зарубіжний досвід.

Після презентації всіх доповідей учасникам конференції було вручено сертифікати.

Криворізький педагогічний бажає молодим науковцям продовжувати рухатися в напрямку самовдосконалення та саморозвитку!

7837
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31