socio conf19 1

8-9 листопада 2019 року на базі кафедри соціології та економіки Криворізького педагогічного відбулася V Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Інформаційне суспільство і Природа: вектори взаємовпливу».

socio conf19 2

До організації традиційної наукової події соціологів КДПУ долучилися колеги з Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, Класичного приватного університету (м. Запоріжжя), Сілезької політехніки (м. Забже, Польща). Провідні науковці галузі взяли участь у пленарному засіданні конференції та приєдналися до роботи в тематичних секціях.

socio conf19 3

У своїй доповіді «Інтелігентний розвиток і наука: репрезентація ціннісно-інструментальної основи, польського досвіду та українських перспектив» д. соціол. н., проф. кафедри соціології та економіки А. С. Лобанова розкрила пріоритетні напрямки й засадничі принципи стратегії «Європа-2020», зокрема важливість інтелігентного (розумного) розвитку й збільшення соціальної залученості, наголосила на досвіді Польщі у сфері підтримки економіки з більшою зайнятістю населення, підкреслила важливість сприяння розвитку науки для реалізації положень європейської стратегії.

socio conf19 4

Д. соціол. н., проф. кафедри соціології та соціальної роботи Класичного приватного університету (м. Запоріжжя) С. Л. Катаєв представив доповідь «Соціологічні інтенції феноменологічної психології тіла», у якій детально зупинився на питаннях соціологічного дискурсу тілесності й висвітлив низку аспектів розкриття соціальності через тіло й жести людини.

socio conf19 5

Під час обговорення доповідей науковці взяли участь у насичених фахових дискусіях з актуальних питань сучасної соціологічної науки. Учасники конференції працювали над філософськими й соціальними проблемами взаємодії соціуму з природою, вивчали особливості інформаційних технологій взаємодії людини з суспільством і людини з природою, обговорювали проблеми екологічної етики та системи цінностей у взаємодії «суспільство-інформація-природа».

9145
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок