dist 1

В умовах тимчасового призупинення аудиторних занять, викликаного введенням карантину, професорсько-викладацький склад Криворізького педагогічного працює над забезпеченням повноцінного освітнього процесу. Для цього використовуються різні засоби онлайн-навчання. З метою підвищення його ефективності 31 березня 2020 року науково-методичним відділом видано розпорядження № 13 «Про окремі компоненти дистанційного навчання під час карантину».

dist 1

У розпорядженні визначаються обов’язкові компоненти дистанційної навчальної роботи: календарні плани опрацювання тем, завдання до кожної з них, надання індивідуальних або групових консультацій в дистанційному режимі, чітка система оцінювання, постійний зворотній зв'язок зі студентами. Одним із пріоритетних напрямків онлайн-навчання визначено систему управління електронними навчальними курсами КДПУ на платформі MOODLE. Крім цього, у розпорядженні йдеться про механізми оцінювання виробничої педагогічної практики з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

Для кращого інформування студентів на веб-сторінках всіх кафедр університету створено спеціальну рубрику «Дистанційне навчання в умовах карантину», де публікуються відомості про організацію онлайн-навчання з різних дисциплін.

dist 2

Прес-центр поцікавився, як втілюються особливості дистанційного навчання при викладанні дисциплін філософського циклу і відвідав сторінку кафедри філософії, де розміщено зручну таблицю, в якій подано назви предметів та прізвища викладачів, зазначено академічні групи, а також розміщено інформацію про перебіг освітнього процесу з обов’язковим посиланням на ресурси MOODLE. Усім студентам, які вивчають філософію, запропоновано виконати тестові завдання з тем самостійної роботи. Для здобувачів вищої освіти це є гарною можливістю значно збільшити кількість балів за курс: вони будуть враховані під час визначення остаточної оцінки. Всього за виконання цих завдань самостійної роботи студенти можуть набрати до 30 балів.

dist 3

Найближчим часом у системі MOODLE будуть опубліковані й спеціальні завдання з основного курсу філософії для самостійного опрацювання протягом карантину, при виконанні яких студенти зможуть набрати ще до 20 балів. Загальна сума набраних балів, з урахуванням оцінок, які студенти отримали під час аудиторних занять до оголошення карантину, буде врахована при виставленні підсумкової оцінки за курс. Така модель організації дистанційного навчання є доволі зручною і оптимальною як для студентів, так і для викладачів.

10990
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31