khmara 1

Криворізький педагогічний є флагманом у наданні якісних освітніх послуг. Підтвердженням цього є успішні випускники нашого університету. Один із них, випускник факультету географії, туризму та історії (раніше – історичного факультету) Віталій Хмара став учителем освітнього проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».

khmara 2

«Всеукраїнська школа онлайн» це результат оперативної трансформації початкової і середньої ланок освіти відповідно до умов дистанційного навчання. До участі в цьому інтерактиві приєдналися 40 кращих учителів країни. Частиною сузір’я освітян став і випускник Криворізького педагогічного Віталій Хмара, який провів урок географії у десятикласників.

khmara 3

Прес-центр поспілкувався з хлопцем і дізнався цікаві подробиці його участі у «Всеукраїнській школі онлайн». Віталій зізнається, що пропозиція взяти участь у цьому проєкті для нього була неочікуваною. «На прохання організаторів передачі «Всеукраїнська школа онлайн» МОН України зі мною зв’язалася моя колега, з якою ми працювали в гімназії «Київська Русь» міста Києва, говорить випускник. Її чоловік є креативним продюсером цього проєкту. Коли постало питання про вчителя географії, мені зателефонували, і я погодився. Давати уроки на всю Україну це відповідальний крок для кожного вчителя. Але я вибрав цей шлях, який дозволить мені розвивати свої навички та вміння. Під час ефіру особливо важко контролювати емоції, які зашкалюють. Дуже вдячний за довіру, для мене це крок уперед».

khmara 4

Молодий учитель своїм професійним успіхом завдячує Криворізькому педагогічному, зокрема всім викладачам, дотичним до історико-географічного напрямку. Віталій з посмішкою згадує свої студентські роки: «Навчання в КДПУ – це був цікавий час у моєму житті. Добре пам’ятаю туристичні походи, сесії, спілкування з однокурсниками в їдальні, де ми обговорювали плани на життя».

khmara 5

Науково-педагогічні працівники КДПУ, які викладали у В. Хмари, згадують його як завзятого, організованого й щирого парубка. Завідувачка кафедри історії України та правознавства, канд. істор. наук, доц. Н. А. Печеніна розповідає: «Віталій Хмара перш за все історик, але є гарним прикладом успішного поєднання спеціальностей: у Всеукраїнській онлайн-школі він провів урок географії для десятикласників. Навчався у групі ІГ-10, завжди був надзвичайно позитивною людиною, а ще лідером і харизматичною особистістю. Віталій мріяв про подорожі, і його мрії здійснилися за останні роки молодий освітянин об'їздив півсвіту».

khmara 6

Наразі Віталій працює в приватній школі «Mainstream» (м. Київ) учителем історії та географії. Він не збирається зупинятися на досягнутому, а в перспективі має плани повернутися до навчання – вступити до аспірантури на кафедрі педагогіки.

Криворізький педагогічний пишається молодим учителем і бажає успіхів у подальшій кар’єрі!

11614
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31