img34

Криворізький педагогічний завжди поважає думку кожного й дослухається до всіх учасників освітнього процесу. Така активна позиція нашої альма-матер свідчить про зацікавленість, небайдужість і різноплановість ставлення університету до розв’язання будь-яких питань.

img135

6 січня 2021 року на платформі ZOOM відбулася зустріч ректорату з представниками студентства. Учасниками онлайн-конференції стали лідери студентського самоврядування — представники студентської ради університету та факультетів. Модератором цього заходу виступив ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко; до події також долучилися перша проректорка О. А. Остроушко й завідувачка навчально-методичного відділу О. В. Бондаренко.

img50

Порядок денний містив обговорення проєкту Положення про організацію самостійної роботи студентів і проєкту відповідних змін до Положення про систему оцінювання. У межах онлайн-зустрічі здобувачі вищої освіти мали змогу ознайомитися з основним змістом представлених проєктів та внести власні пропозиції задля їх вдосконалення.

img114

Під час дискусії Ярослав Владиславович наголосив: «Після літньої екзаменаційної сесії перед університетом постало завдання подальшого розвитку такої важливої складової освітнього процесу як самостійна робота студентів. До цього часу цей напрям освітньої діяльності в загальному вигляді регулюється певними розділами Положення про організацію освітнього процесу в КДПУ. Але є потреба внормувати основні аспекти самостійної роботи студентів за допомогою окремого положення, яке буде винесено на розгляд Ученої ради університету. Перед цим ми вирішили поцікавитися і думкою студентів, яка є для нас надзвичайно важливою, адже тільки так ми можемо комплексно оцінити ефективність запропонованих рішень».

img133

Після розгляду основного питання порядку денного, учасники зустрічі обговорили низку проблем, які хвилюють студентів університету. Відтак захід перетворився на міні-брифінг, під час якого молодь ставила цікаві, подекуди гострі запитання. «Як перевіряється компетентність викладачів нашого університету?», «Які є перспективи подальшого благоустрою гуртожитків?», «Як збільшити кількість вступників на фізико-математичний факультет?», «Яку ми можемо дати оцінку дистанційному навчанню? Чи може воно згодом вийти на один рівень із денною й заочною формами навчання?» – це лише деякі з запитань, які прозвучали під час бесіди.

img134

Представники адміністрації дали вичерпні відповіді на всі запитання здобувачів вищої освіти, за результатами обговорення яких будуть заплановані й конкретні заходи, спрямовані на подальший розвиток університету. Розмова виявилася настільки захопливою, що спілкування тривало понад дві академічні години; втім, для учасників зустрічі час промайнув непомітно. У 2021 році цей захід став першим із низки майбутніх подій, які міститимуть ще більше планів, проєктів і відкритого спілкування учасників освітнього процесу.

13803
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30