lito_1

З червня по серпень переважна більшість студентів Криворізького педагогічного проходять виробничу педагогічну практику в дитячих оздоровчих таборах.  Це здобувачі вищої освіти, чий фах пов’язаний безпосередньо з початковою та середньою освітою.

lito_2

Ця практика проводиться в VI семестрі й триває протягом трьох тижнів. Її метою є розширення професійно-педагогічних знань, формування досвіду самостійної організації життєдіяльності дитячого колективу, озброєння майбутніх учителів методикою виховної роботи в умовах літніх таборів.

Також практика такого формату зближує студентів з дітьми, допомагає глибше зрозуміти їх вікові особливості, індивідуальні якості, виробляє вміння вільно спілкуватися з ними та приймати оптимальне рішення у тих чи інших випадках.

 lito_3_3.png

«Робота в літньому оздоровчому таборі є доволі складною, але водночас дуже цікавою. Труднощі виникають переважно в організаційних моментах. Дуже складно на початку зміни привчити дітлахів до усталеного розпорядку. І все ж, у процесі роботи, ти навіть не помічаєш, як працювати стає все легше. Особливо зближує творча робота з дітьми: підготовка до концертів та виступів. Усе це об'єднує загін в одну родину, де кожен підтримує іншого. Під кінець зміни розумієш, що хоч на початку і було складно, але все одно хочеться повернутися сюди ще», – поділився своїми враженнями студент природничого факультету групи ФК-18-1 Шуліка Богдан.

 lito_4

Після завершення роботи в літніх таборах здобувачам вищої освіти необхідно надати методистам таку звітну документацію: характеристику з місця проходження практики, щоденник психолого-педагогічних спостережень, методичну розробку виховного заходу із самоаналізом та звіт із практики.

Протягом вересня буде проведена підсумкова конференція та виставлено залік із відповідною оцінкою за практику.

16230
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30