монітор мова головна

10 лютого 2018 року у стінах Криворізького педагогічного університету відбулось моніторингове тестування з української мови та літератури. Факультет української філології проводить такий захід у рамках профорієнтаційної роботи. Його метою є забезпечення якісного складання вступних випробувань до вищого навчального закладу.

Взяти участь у тестуванні мали змогу всі охочі, які попередньо зареєструвались на сайті педагогічного або в день написання моніторингу. Після підтвердження своєї присутності, учні розпочали писати тести.

 «Проведення моніторингового тестування для кафедр української мови й української та світової літератур стало певною традицією, яка втілюється четвертий рік поспіль. Особливістю цього заходу є те, що учні мають змогу безкоштовно перевірити свій рівень підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Кількість цьогорічних учнів, які зареєструвались на моніторингове тестування, перевищило 600 осіб. Структура тестів наближена до зовнішнього оцінювання, але з невеликою відмінністю, ми не включали написання власного висловлювання», – наголошує  Вавринюк Тетяна Іванівна, кандидат філологічних наук, доцент, заступник декана факультету української філології.

монітор мова робота над завданням

Загальна кількість завдань, на відміну від зовнішнього незалежного оцінювання, менша, і становить 50 запитань, з яких 35 запитань з української мови та 15 запитань з української літератури. Проте структура та складність повністю відповідає формату ЗНО.

Результати моніторингу не є анонімними, учні повинні були написати свої дані на бланку відповідей, які наприкінці тестування повертали організаторам.

Випускник Касянчук В’ячеслав розповідає: «Я приділяю  навчанню багато часу і тому для мене дуже важливо скласти ЗНО з української мови та літератури на відміно. Дуже добре, що Криворізький педагогічний університет надає можливість перевірити власні сили та потренуватися перед основною сесією».

моніторинг мова семененко

Старшокласники, немов на справжній сесій, одразу не отримають  правильні відповіді, а побачать його загальний бал на сайті педагогічного за посиланням: https://drive.google.com/file/d/17SuoIKra77kpVwUQ_r_jRRoUiArKl4kf/view

Як відомо, українська мова та література є обов’язковим предметом для складання зовнішнього незалежного оцінювання, результати якого будуть зараховані як оцінка ДПА.

Варто пам’ятати, що ретельна підготовка до тестів – це запорука для досягнення мети!


 

3971
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок