історія ЗНО головна

10 березня 2018 у Криворізькому педагогічному університеті відбулось моніторингове тестування з історії України. Учні-старшокласники мали змогу перевірити свій рівень знань з цієї дисципліни, адже результати виконання завдань можуть бути зараховані як державна підсумкова атестація.

«Ми проводимо моніторингове тестування вже другий рік поспіль. Цього року зареєстровано було 370 учнів, але з’явилися на тестування 315 осіб. На заході, окрім Криворізьких гімназій, ліцеїв і шкіл були представлені учні загальноосвітніх шкіл Мар’янського, Широківського, Веселівського, Апостолівського, Софіївського, Боківського та Червоношахтарського районів», – зазначила кандидат історичних наук Печеніна Наталія Анатоліївна.

історія зно 2018 2

 

Моніторинг є наближеним до формату зовнішнього незалежного оцінювання. Тест поділений на 2 частини: перша – «Історія України ХХ – початку ХХІ століття», друга – «З найдавнішого часу до ХІХ століття». Тестування містять в собі завдання: з вибором однієї правильної відповіді, на встановлення відповідності, на встановлення правильної послідовності з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповідей. Загальна кількість запитань з тесту – 60, на виконання яких відведено 2 години.

історія ЗНО 2018 1

Ліцеїст-випускник Максим Худобяк розповідає: «Сьогодні я прийшов на тестування з історії України, але раніше я вже проходив тест з біології, хімії, української мови. Про це дізнався від свого вчителя, вона розповідала, що в педагогічному університеті кожного року проводять безкоштовний моніторинг подібний до зовнішнього незалежного оцінювання, – хлопець доповнив, – я ретельно готувався і сподіваюсь на результат вище середнього, а взагалі такі моніторинги є корисними тому, що дають реальні уявлення про свої можливості».

Результати тестування, які і на зовнішньому незалежному оцінюванні, будуть переведені у 200-бальну систему. Поріг для складання моніторингу з історії України складає 20 тестових балів. Рейтинг є анонімним, учасники побачать свою позицію відповідно до шифру, отриманого під час реєстрації. Результати моніторингового тестування будуть оприлюднені 15 березня 2018 року на сайті педагогічного.

Олександр Довженко казав: «Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців». І це дійсно так, необхідно не тільки знати, а й шанувати історичну спадщину нашої неньки. Тому педагогічний бажає учням отримати гарні результати на тестуванні. 


 

4235
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31