Історія України є одним із найпопулярніших предметів, які складають абітурієнти під час зовнішнього незалежного оцінювання. Особливу увагу до цієї дисципліни надає той факт,  що отримані результати зараховуються як оцінка ДПА. Враховуючи неабияку актуальність цього предмета, Криворізький педагогічний університет сприяє засвоєнню та вивченню матеріалу на курсах підготовки з історії України.

У цьому році на базі підготовчих курсів Криворізького педагогічного було сформовано дві групи для підготовки до ЗНО з історії України. Заняття проводять досвідчені викладачі: доктор історичних наук Н. Р. Романець і кандидат історичних наук В. О. Яшин.

Курси підготовки працюють відповідно до чинної програми Міністерства освіти і науки України, яка складена з урахуванням цілей, вимог і змісту навчань історії в школі. Учні-старшокласники, протягом 8 місяців на лекційних заняттях, опановують зміст історичних матеріалів від найдавніших часів до сьогодення, які складаються з 31 теми. Слухачі на курсах акцентують увагу на встановлення причинно-наслідкових зв’язків, роботу з картою,  аналіз документів, а також на елементарне знання дат та фактів, портретів історичних діячів, пам’яток культури, картинок.

«Підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання є дуже ретельною. Ми більшою мірою орієнтуємось на вивчення історії України ХХ століття тому, що переважна кількість питань в тесті складає 50 відсотків. Крім того, ми враховуємо структурний характер тих завдань, які були на ЗНО минулих років, і зосереджуємо увагу на проблемних питаннях. Наше головне завдання акцентувати увагу на тих завданнях, які скоріше за все будуть на тестуванні», – наголосив доцент, кандидат історичних наук В. О. Яшин.

31956239 460525134361768 9043856452720001024 n

Повноцінна та якісна підготовка майбутніх абітурієнтів передбачає як і активну роботу та взаємодію з викладачем у межах аудиторії, так і самостійне опрацювання вивчених тем, і практичне розв’язання тестів різних видів складності.

Д. Дідро казав: «Людина, що не знає нічого, може навчитися. Справа тільки в тому, щоб запалити в ній бажання вчитися». Саме тому Криворізький педагогічний університет  систематизує та узагальнює матеріал задля вільного  оволодіння ним.

Бажаємо успіхів!

 

 

4864
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок