media251018 1

25 жовтня 2018 року в конференц-залі КДПУ студенти й викладачі спеціалізації «Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами» зустрілися із заслуженим журналістом України, керівником авторської «Школи молодого журналіста», доктором філософії в галузі психології Володимиром Штельмахом.

media251018 19

Ця подія продовжила серію зустрічей майбутніх медійників і соціологів з представниками професії. «Спеціальність «Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами» має комплексний характер, – наголосив у вітальному слові ректор Я. В. Шрамко. – Досвід першого покоління студентів є надзвичайно важливим для подальшого розвитку спеціальності. Тож необхідно, щоб першокурсники отримували фундаментальну, всебічну підготовку, регулярно спілкувались з кращими фахівцями журналістської справи».

media251018 18

Володимир Штельмах все своє творче життя присвятив журналістиці, багато років працював головним редактором провідної криворізької газети «Червоний гірник», й нині веде активну педагогічну діяльність у власній «Школі молодого журналіста».

Першокурсники багато дізналися про роботу відомого в нашій країні журналіста, його покликання і світогляд, наставників і учнів. У своєму експрес-посібнику «Креативна журналістика» В. Штельмах приділив велику увагу мотивації професійної діяльності журналіста, адже без неї не можливе творче, натхненне й відповідальне ставлення до своєї роботи. А коли праця стає покликанням – вона перетворюється на мистецтво.

«Зустріч відбулася, а ми, майбутні журналісти, пізнали для себе багато цікавого, що можна взяти за основу на успішне майбутнє, надихати себе на досягнення своїх мрій, цілей, у пізнанні майбутньої професії», – поділилася враженнями студентка Аніта Колісниченко.

Саме про журналістське мистецтво говорили на зустрічі майбутні «акули пера» із заслуженим журналістом. В. Штельмах поділився досвідом роботи у «Червоному гірнику» й досвідом співпраці з соціологами Криворізького педагогічного, детально розповів про особливості медіаосвіти й структуру засобів масової інформації, відкрив таємниці успіху в царині журналістської творчості.

media251018 25

«Журналістика – це «література на бігу», це – література факту», наголосив Володимир Васильович, розповідаючи про важливість швидкості реакції професійного медійника, необхідність критичного мислення й вдумливого ставлення до фактів.

На завершення зустрічі заслужений журналіст відповів на питання студентів і подарував кафедрі соціології Криворізького педагогічного сучасну фахову літературу від німецьких професіоналів журналістської справи.

Більше фото в Галереї

5946
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30