ukr281018 1

На початку жовтня на базі Криворізького педагогічного розпочалися восьмимісячні курси підготовки до ЗНО-2019. З цієї нагоди прес-центр підготував цикл репортажів, присвячених ефективній підготовці майбутніх абітурієнтів.

ukr281018 4

Одним із найважливіших і обов’язкових предметів зовнішнього незалежного оцінювання є українська мова. Починаючи з 2015 року і до сьогодні, результати ЗНО з української мови для випускників зараховуються як оцінка за державну підсумкову атестацію. Враховуючи неабияку актуальність цього предмета серед вступників, підготовку необхідно починати якомога раніше.

ukr281018 2

Восьмимісячні курси в педагогічному – чудове рішення цієї проблеми. Наразі навчається українській мові група з 30 осіб. Вони за час навчання мають змогу поглибити свої теоретичні і практичні знання, здобути нові вміння і навички. «Заняття традиційно проходить починаючи з лекційної частини. На практичному занятті все закріплюється вправами. Зараз учні пишуть власне висловлювання, яке також буде на зовнішньому незалежному оцінюванні. Матеріал, який ми використовуємо на курсах, відповідає вимогам шкільної програми і безпосередньо програмі ЗНО-2019», – розповідає викладач курсів, кандидат філологічних наук, доцент С. А. Бузько.

Школярі на курсах постійно змінюють свою провідну позицію: спочатку вони слухачі матеріалу, а потім – самостійні практики. Вони виконують різноманітні завдання: роблять фонетичний, синтаксичний, граматичний розбір речення, виокремлюють головні та другорядні частини мови, розв’язують тести, пишуть власні висловлювання. Кожен вид виконаної роботи оцінюється за 12-бальною системою. Протягом всього терміну навчання учень накопичує свої оцінки, які разом із оцінкою за підсумкову атестацію видають кінцевий результат. По завершенню курсів випускники отримають сертифікати з тим балом, на який вони вийшли за цей час.

ukr281018 3

«Мені подобається ходити на курси тому, що ми маємо можливість згадати абсолютно все, що забули на минулих роках навчання в школі. Курси дають змогу заповнити ті прогалини в пам’яті, розкладаючи все по полицях. Також вони сприяють кращій адаптації до умов вишу так як для школярів висидіти цілу пару доволі незвично. Проте, коли ми вже поступимо до університету, то це буде справа вже виробленої звички», – поділилась враженнями слухачка курсів Радмила Седнева.

Українська – це мова нашого народу. Кожен громадянин України має вільно нею володіти. Як каже прислів’я: «Не соромно не знати, а соромно не вчитися». Тож приділяйте кожен день хоч декілька хвилин для того, що ваша мова стала чистою і прозорою. Бажаємо успіху!

5960
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31