1excursion2211 2

22 листопада 2018 року майбутні соціожурналісти відвідали міську типографію та редакцію «Домашньої газети». Студенти дізналися про зародження криворізької газети, технологію виготовлення газет та про роботу редакції. З нашими першачками поділилися досвідом провідні журналісти міста, які дали поради та розповіли історії свого шляху в медіасфері.

Спочатку студентам випала гарна нагода відвідати найстарішу типографію Кривого Рогу. Про виробничі приміщення типографії її головний інженер О. М. Вовченко розповів так: «У минулі часи в типографії  друкувалося близько 132 тисяч примірників газети «Червоний гірник» 5 разів на тиждень. Сьогодні на зміну друкарським станкам прийшли компютери, але попит на друковане слово залишається».

1excursion2211 1

Продовжилася екскурсія в самій редакції газети. Тут на студентів чекали члени Криворізької міської організації Національної спілки журналістів України, кореспонденти та члени правління «Домашньої газети» М. Крамаренко, В.Ткачук, а також її головний редактор В. Коваленко.

Журналіст газети Микола Крамаренко поділився з майбутніми колегами власним досвідом й життєвими ситуаціями, з якими доводилося зіштовхуватися в роботі. Знаний у місті фахівець своєї справи розповів також про обов’язки кореспондента газети та дав практичні поради: «Журналіст повинен залишатися другом для того, у кого брав інтерв’ю. А писати потрібно завжди на позитиві, без злоби». 

1excursion2211 60

Розмову підтримав провідний журналіст газети Віталій Ткачук: «Журналістика – це не просто професія, це – стан душі. Головне для журналіста – це оперативність, актуальність та правдивість інформації».

1excursion2211 4

Головний редактор «Домашньої газети» Віктор Коваленко розповів про особливості роботи редакції, наголосив на значенні професійних знань та відповідальності. Основна порада, яку надав В. Ю. Коваленко майбутнім медійникам: «Навчайтесь майбутній професії! Вона цікава, але досить складна. Тому ви маєте у студентські роки опанувати найголовніше в обраному фаху, й коли прийдете працювати до редакції, будете вдосконалювати свої уміння».

1excursion2211 79

Студентка І курсу спеціалізації «Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами» Аліна Бордукова ділиться враженнями: «Ми отримали чимало позитивних емоцій: нас дуже тепло зустріли, показали й розповіли багато цікавого й корисного, дали низку порад щодо нашої майбутньої професійної діяльності. Ми, звісно, ще не все побачили, що стосується власне виробництва газети, але нам показали й розповіли багато цікавого. Бажаю, щоб у нас було ще багато таких екскурсій».


 

6260
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30