geography 2

Протягом цілого семестру прес-центр готував цикл репортажів про курси підготовки для майбутніх абітурієнтів. Заключною темою з цієї серії дописів стали курси з географії.

geography 4

Напевно, немає жодної людини, яка б заперечувала той факт, що елементарні знання з географії необхідні кожному. За допомогою цієї науки ми з легкістю орієнтуємося в просторі, встановлюємо зв’язки між природним середовищем і діяльністю людини, досліджуємо певні закони й закономірності взаємодії і розміщення різних компонентів навколишнього світу тощо. Також ця дисципліна набуває особливого значення для школярів, адже вони можуть складати ЗНО й паралельно отримати оцінку ДПА з цього предмету. Отже, сучасні школярі потребують ґрунтовного й послідовного вивчення матеріалу.

Підготовчі курси з географії працюють щотижня протягом 8 місяців. У ході занять слухачі мають можливість засвоїти як теоретичну базу знань, так і сформувати практичні вміння і навички. Головною умовою ефективного навчання є взаємодія з викладачем, який використовує індивідуальний і диференційований підходи задля створення ситуації успіху.

geography 1

«Теоретичний блок повністю відповідає шкільній програмі й охоплює такі розділи: загальна географія, географія материків та океанів, географія України (фізична та економічна), соціальна географія світу. Спочатку ми розглядаємо питання теоретично, потім – відпрацьовуємо всі тести з цієї теми; заключна частина наших занять полягає в орієнтуванні на карті», – розповідає старший викладач кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму, кандидат географічних наук О. Й. Лакомова.

На курсах також застосовується сучасний підхід до вивчення необхідного матеріалу. Він є дуже захоплюючим, доступним у будь-який момент, а головне – близьким до шкільної аудиторії. Викладач пропонує дітям завантажити з Google Play або App Store корисні додатки на мобільний телефон: «Географія світу», «Де це?» тощо. У такий спосіб діти можуть гратися в ці ігри й засвоювати такі аспекти як: місце розташування, прапори, столиці, кількість населення, національні гроші. Після кожної міні-гри програма автоматично проводить роботу над помилками. Такий метод є дуже дієвим і цікавим, але варто пам’ятати, що він застосовується лише як допоміжний засіб до курсів підготовки.

geography 3

«Я відчула певну динаміку в своїх знаннях, можу сказати, що я вже краще знаю географію. Я сподіваюсь, якщо я буду й надалі відвідувати і виконувати завдання, я зможу вдало скласти ЗНО. Мені дуже подобається  як викладач пояснює матеріал і взагалі планує заняття. Я хочу вступати до педагогічного і я намагаюсь зробити все, щоб успішно скласти тестування», – ділиться враженнями слухачка Ольга Третяк.

Слід зазначити, що вчити географію необхідно не для оцінки в школі, а для себе. Тільки в цьому випадку опанування будь-якої дисципліни буде відбуватися просто і з користю, а отримані знання будуть міцними.

6580
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31