rudana150219 2

Для того, щоб стати професіоналом своєї справи потрібно постійно вчитися, удосконалювати свої вміння й навички. У цьому переконалися майбутні соціожурналісти, які 15 лютого 2019 року відвідали ТРК «Рудана», яка є флагманом криворізької теле- й радіожурналістики.

rudana150219 3

Студентів Криворізького педагогічного радо зустрів гостьовий редактор Володимир Куропятник і розпочав екскурсію телерадіокомпанією. У двоповерховій будівлі розташовані приміщення, обладнані сучасною апаратурою: усе продумано для зручного запису програм й спілкування з гостями компанії. Майбутні медійники дізналися, як працює апаратна відео- та звукомонтажу, як створюється новинна стрічка на головній сторінці сайту, стали свідками запису випуску новин.

rudana150219 1

Пан Володимир познайомив студентів із провідними журналістами-руданівцями. Працівники авторського відділу розкрили таємниці й розповіли про тонкощі створення текстів, поділилися власним досвідом і дали корисні поради. 

rudana150219 4

В апаратній частині теле- і радіокомпанії студентів зацікавила професія режисера й звукорежисера. Під час розмови керівник кадрової служби пояснила майбутнім медійникам, що робота журналіста відповідальна й складна, тому на «Рудані» працюють тільки кращі з кращих. Саме найкращі студенти спеціалізації «Соціологія масової комунікації, журналістики і реклами» з часом зможуть пройти практику на базі ТРК «Рудана». 

rudana150219 5

Екскурсія завершилася в апаратній радіо, де монтувалася передача, яка сьогодні буде в ефірі. Гостьовий редактор підкреслив, що «Рудана» завжди вела теле- та радіотрансляції українською мовою.

rudana150219 6

«Ця екскурсія була для нас, соціожурналістів, дуже корисною. Ми побачили сфери радіо- і телебачення «за кадром». Це дало нам можливість зрозуміти, що це цікава і творча робота, але водночас непроста і має багато особливостей. Люди, які там працюють, повинні вміти орієнтуватися у будь-якій ситуації та бути різнобічним фахівцем. Проте нас це не лякає, адже спеціальність, на якій ми навчаємося, готує нас саме до цього», – ділиться враженнями студентка групи СМК-18 Дуднік Аліна.

Більше фото у галереї

6911
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок