robots240319 7

24 березня 2019 року на базі Криворізького педагогічного університету відбувся відкритий Чемпіонат міста з робототехніки «Robobattle». Учасниками цих змагань стали вихованці Криворізького Покровського ліцею, IT-студії «HappyCode», а також учні «Школи робототехніки» КДПУ.

robots240319 3

Перед початком змагань присутні пройшли реєстрацію. Участь у робо-випробуваннях взяли 50 осіб віком від 9 до 16 років, які склали 24 команди. Вони отримали можливість поборотися за перемогу у двох категоріях – «Robosumo» і «Roborace».

robots240319 2

«Головною метою цих змагань є популяризація робототехніки в нашому промисловому місті. Ми хочемо показати, що наші навчальні заклади, зокрема Криворізький педагогічний, можуть забезпечити якісну, не гіршу за столичну, освіту в передових галузях сучасних інформаційних технологій. Сьогодні «Школу робототехніки» представлятимуть 7 команд», – розповідає доцент кафедри інформатики та прикладної математики, кандидат педагогічних наук Н. А. Хараджян.

 

robots240319 1

Для участі у «Roborace» роботів було запрограмовано на перегони за чорною смугою з одним або двома датчиками кольору. Змагання відбувалося у два раунди: на першому колі необхідно було подолати траєкторію за годинниковою стрілкою, а на другому – вирушити у зворотному напрямку. Перемогу здобував робот, який правильно проходив смугу перешкод за найменший проміжок часу.

robots240319 6

У категорії «Robosumo» учасники мали створити для своїх роботів програми, які дозволяли їм витіснити супротивника за ігрове поле. Для участі у кожному поєдинку пари визначалися шляхом жеребкування. Гра складалася з 3 раундів по 30 секунд; роботи розпочинали раунди у різних положеннях. Якщо протягом визначеного часу жоден з них не перетинав межу поля, перемогу здобував той учасник, чий робот опинявся найближче до центру.

robots240319 4

За результатами змагань призові місця розподілилися таким чином:

Категорія «Roborace» з одним датчиком кольору:

І місце – команда Криворізького Покровського ліцею;

ІІ місце – команда IT-студії «Happy Code»;

ІІІ місце – команда «Школи робототехніки» КДПУ.

Категорія «Roborace» з двома датчиками кольору:

І місце – команда Криворізького Покровського ліцею;

ІІ місце –  команда IT-студії «Happy Code»;

ІІІ місце – команда IT-студії «Happy Code».

Категорія «Robosumo»:

І місце – команда Криворізького Покровського ліцею;

ІІ місце –  команда Криворізького Покровського ліцею;

ІІІ місце –  команда «Школи робототехніки» КДПУ.

robots240319 5

«Я беру участь у змаганнях вже другий рік поспіль. Сьогодні я буду змагатися у категорії «Roborace» з одним і двома датчиками. Найскладніше у написанні програми – правильно виконати розрахунки, щоб забезпечити роботу чітку траєкторію і необхідну швидкість. Я сподіваюся, що цього року ми зможемо показати гідний результат», – ділиться враженнями вихованець «Школи робототехніки» КДПУ Олександр Інчин.

Після завершення змагань усі учасники отримали іменні дипломи й солодкі подарунки. Призерів було нагороджено квитками в кіно, сертифікатами на відвідування квест-кімнати й портативними колонками.

Криворізький педагогічний вітає переможців
і бажає не зупинятися на досягнутому!

7264
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30