olympiads 2

20 квітня на базі КДПУ відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти. Переможці першого, дистанційного туру Олімпіади завітали до Криворізького педагогічного, щоб визначити кращих з кращих знавців фундаментальних і прикладних наук.

Головними завданнями цієї важливої освітянської події стали реалізація здібностей талановитих учнів і надання майбутнім вступникам кваліфікованих консультацій з питань професійного самовизначення. Проведення Олімпіади мало на меті сприяння розвитку обдарованої молоді – абітурієнтів, які отримали повну загальну середню освіту й вступають до ЗВО за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

olympiads 1

Олімпіада проводилася зі спеціальностей, яким надається особлива підтримка: 014.04 Середня освіта (Математика); 014.06 Середня освіта (Хімія); 014.07 Середня освіта (Географія); 014.08 Середня освіта (Фізика); 014.09 Середня освіта (Інформатика); 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології); 015.17 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості); 015.20 Професійна освіта (Транспорт). При вступі саме на ці спеціальності Криворізького педагогічного переможці ІІ туру змагання кращих учнів міста отримали до 20-ти додаткових балів до сертифікату ЗНО.

olympiad

Учениця Криворізької гімназії № 95 Катерина Пашкова дізналася про Олімпіаду на сайті КДПУ й охоче взяла участь у змаганні майбутніх абітурієнтів. «Я відвідую підготовчі курси з географії, але остаточно ще не визначилася з вибором факультету - вступатиму або на іноземні мови, або на факультет географії, туризму та історії, - розповіла дівчина. - Сподіваюся отримати додаткові бали завдяки участі в Олімпіаді й стати студенткою університету!».

olympiads 4

«Минулорічні переможці вже досягли значних успіхів у якості наших студентів, - підкреслив к. п. н., старший викладач кафедри хімії та методики її навчання П. П. Нечипуренко. – А на майбутніх учасників чекає багато нового – зокрема, плануємо організувати й провести практичний тур нашої профорієнтаційної Олімпіади».

Для перевірки й оцінки завдань Олімпіади з кожної спеціальності було сформовано предметно-методичні комісії. Перед поданням до комісій кожну роботу було зареєстровано й зашифровано. За дві напружені години ІІ туру кожен учасник прагнув показати свій кращий результат: перемога на Олімпіаді стала не тільки почесним досягненням, а й важливим кроком до здобуття омріяної освіти.

Криворізький педагогічний вітає переможців!

7669
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок