excursion smk 131

23 травня 2019 року відбулася екскурсія студентів нової спеціальності Соціологія (Соціологія масової комунікації, журналістики та реклами) Криворізького педагогічного на один із телеканалів – Перший Міський.

excursion smk 13

Екскурсія розпочалася у координаційному центрі, в якому відбувається узгодження діяльності всіх працівників каналу, їх співпраця та комунікація з мешканцями міста. Далі студенти дізналися про особливості роботи всіх спеціалістів Першого Міського.

excursion smk 135

Знайомство з телеканалом розпочалося в Newsroom, де журналісти й кореспонденти обробляють інформацію, а також наповнюють сайт телеканалу, формують новинну стрічку. Керівництво каналу велику увагу приділяє розвитку та впровадженню сучасних каналів комунікацій – Instagram, Telegram, Viber. Саме завдяки месенджерам інформація миттєво розповсюджується, створюючи привабливий й сучасний імідж Міського.

excursion smk 138

Наших студентів зацікавила робота фахівців апаратних монтажу та ефіру. Під час екскурсії якраз відбувалося створення та монтаж відео-заставки, присвяченій програмі, яка вийде в ефір у День міста.

excursion smk 170

Кульмінацією екскурсії стало відвідування Студії новин, в якій записуються всі телевізійні програми каналу. Всі охочі спробували себе в якості дикторів та переконалися, що їх робота потребує постійного самовдосконалення та професійних знань.

excursion smk 184

Студенти дізналися, як створюються різножанрові тематичні програми та готуються випуски новин, як працюють гример та режисери монтажу, чим займаються кореспонденти та інженери.

excursion smk 190

Своїми враженнями після екскурсії поділилася студенти гр. СМК-18.

Аніта Колісниченко зазначила: «Я переконалася, що потрібно дуже багато навчатися та наполегливо працювати над собою, щоб у майбутньому реалізувати себе як професіонал, здійснивши свої мрії та плани. І ще раз прийти до «Першого міського», але вже не у ролі екскурсантки, а в якості висококваліфікованого фахівця».

Владислав Кокора поділився враженнями: «Власне, побувавши у найголовнішому епіцентрі новин, у мене з’явилися змішані почуття. Робота кипить, у людей страшенно напружений графік, який потребує шаленої самовіддачі. Тут є й інша, так би мовити, сторона цієї монети… У працівників Першого Міського дуже «лампово» й приємно працювати, саме завдяки тому, що вони забезпечені безліччю корисних гаджетів, які дозволяють виконувати свою роботу ефективніше, й головне – з любов’ю до своєї справи. Бажаю працівникам Першого творчого натхнення – без нього ніяк».

Аліна Дуднік наголосила: «На екскурсії ми ще раз переконалися, що будь- яка робота, чи то редактора, чи то оператора або журналіста є однаково важливою, і якщо хтось припуститься помилки – може порушитися весь процес телевізійного виробництва. Працівники каналу планують свій графік роботи до хвилини. Є подія  – є робота, і є той, хто за неї відповідає.

Пожежники, поліція, невідкладна швидка допомога  – це ті, хто мають діяти миттєво. Але до цього списку необхідно додати й оперативну знімальну групу Першого міського, адже їх організованість та здатність «підлаштовуватися» під ситуацію – це справжній професійний талант».

Владислав Гонець підкреслив: «З перших хвилин вразило оформлення самої будівлі, яка є колоритною й стильною. Робота журналістів та операторів доведена до автоматизму: ми були свідками, як група збиралася «виїжджати на сюжет», зайняло це приблизно 2 хвилини. Відверто кажучи, «Перший Міський» – це той канал, де журналісти-початківці, як ми, можуть реалізувати свої амбіції та творчі плани».

Данило Чечун відмітив: «Екскурсія була дуже цікавою й насиченою. Ми мали нагоду відчути себе дикторами та зачитати новини з телесуфлеру. Також розповіли про труднощі роботи журналіста. Особисто мені стало зрозуміліше, як працює телебачення зсередини, з якими проблемами стикаються телевізійники».

Настя Скляренко поділилася своїми роздумами: «Кожна зустріч з медіа-фахівцями нашого міста дає нам мотивацію й готує до майбутньої професії. Сфера телебачення є дуже актуальною. Тож, потрібно ще більше дізнаватися про свій майбутній фах».

7924
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31