sensory room 1

23 жовтня 2019 року в Криворізькому педагогічному відбулася знакова подія не тільки для університету, а й для нашого міста. За сприяння представників GIZ GmbH (Німецького товариства міжнародного співробітництва) та Департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради було відкрито сенсорну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами.

sensory room 2

На заході були присутні представники ректорату, психолого-педагогічного факультету та факультету дошкільної та технологічної освіти. Ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко підкреслив: «Відкриття сенсорної кімнати – це непересічна подія для нашого університету, адже це приміщення є однією з перших подібного роду кімнат на базі педагогічного закладу вищої освіти. Окрім свого основного призначення – розвитку сенсорних здібностей дітлахів із особливими потребами, функціонування кімнати забезпечить ще й науково-методичну допомогу як студентам, так і освітянам, і фахівцям психологічних служб міста».

sensory room 3

Під час презентації сенсорної кімнати, доцент кафедри практичної психології, к. психол. н. К. М. Бондар підкреслила: «Одним із пріоритетних завдань функціонування сенсорної кімнати є надання методичних рекомендацій та навчання студентів, учителів, вихователів – усіх, хто працює з особливими дітьми».

sensory room 4

Доцент кафедри практичної психології, к. психол. н. О. П. Шестопалова зазначила: «У Кривому Розі з року в рік зростає кількість дітей, які потребують корекції сенсорних здібностей. Сенсорна кімната стане майданчиком для навчання фахівців з інклюзивної освіти та підвищення їх кваліфікації й надасть можливість дітям розвинути дрібну моторику,вдосконалити естетичне та зорове сприйняття».

sensory room 5

Усіх присутніх вразили можливості, які надає нове професійне обладнання сенсорної кімнати: кожен із спеціалізованих приладів призначений для окремих аспектів корекційної роботи з малечею. Приміщення стане в нагоді й майбутнім фахівцям з інклюзивної освіти: за допомогою устаткування кімнати вони отримають можливість набути необхідних методичних навичок роботи з особливими дітьми.

8961
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30