training291019 1

29 жовтня 2019 року на базі КДПУ розпочався чотириденний тренінг із викладацької майстерності в межах спільного проекту за участі німецьких колег із Саксонського центру дидактики вищої школи університету м. Лейпциг.

training291019 2

Тренінг є першим етапом комплексного заходу за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, який передбачає і проведення спеціалізованих практикумів для проректорів закладів вищої освіти, під час яких представники керівництва ЗВО розроблять проекти, метою яких є підвищення якості викладання шляхом забезпечення сприятливого середовища для надання сучасних освітніх послуг.

Одна з організаторів події, співзасновниця ГО «Вище» Наталя Старинська розповіла прес-центру: «Метою тренінгу є вдосконалення викладання в українських ЗВО за допомогою вивчення й імплементації досвіду зарубіжних колег, поширення кращих практик сучасних освітян. Адже нині умови навчання суттєво змінилися: із розвитком інформаційного суспільства викладач став не єдиним джерелом знань для здобувачів вищої освіти».

training291019 3

«Дуже важливо, що до цієї події долучилися й науково-педагогічні працівники східних і переміщених українських університетів, - наголосив ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко. - Під час тренінгу кожен отримає можливість приєднатися до цікавого й корисного професійного спілкування з колегами, активного обміну досвідом і спільної праці над актуальними проблемами сучасної вищої освіти».

training291019 4

Чотириденна подорож у світ викладання й навчання під керівництвом досвідчених тренерів розпочалася з методик, під час яких учасники познайомилися й більше дізналися одне про одного. Роботу на тренінгу організовано з використанням методу фасилітації, яка передбачає організацію в групі процесу колективного розв'язання проблем.

training291019 5

На тренінгу використовують засоби інтерактивного спілкування, обмінюються думками з низки актуальних питань організації вищої освіти й реалізації сучасних досягнень педагогічної наукової думки. За результатами впровадження набутого досвіду у власних інноваційних проектах та під час менторської діяльності учасники отримають сертифікати про успішну участь у тренінгу з викладацької майстерності.

Бажаємо освітянам плідного професійного спілкування!

8992
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок