27 березня 2020 року відбулася позачергова нарада при ректорі університету, у якій взяли участь декани факультетів і перший проректор. Нарада була проведена з дотриманням усіх протиепідемічних вимог, застережень і обмежень, передбачених режимом карантину. 

Предметом обговорення стали особливості функціонування університету в умовах подовження загальноукраїнського карантину, зокрема актуальні питання організації освітнього процесу з допомогою технологій дистанційного навчання в період карантину, можливі зміни до графіку освітнього процесу, варіанти проведення підсумкового семестрового контролю та підсумкової атестації.

Перший проректор Остроушко О. А. проінформувала про подовження карантину в університеті по 24 квітня 2020 року, ознайомила присутніх із наказом по університету від 26 березня 2020 року № 114 «Про подовження карантину та організацію роботи університету на період карантину». Проректор зупинилася на ключових моментах організації навчання в умовах карантину, окреслила можливі варіанти завершення 2019-2020 навчального року.

Було обговорено низку питань, пов’язаних із організацією навчальних і виробничих практик, їх можливого перенесення на наступний навчальний рік. Деканам факультетів запропоновано розглянути можливі варіанти проведення практик та подати відповідні пропозиції для внесення змін до графіку освітнього процесу, робочих навчальних планів та індивідуальних навчальних планів студентів.

Обговорено важливі аспекти функціонування системи управління електронними навчальними курсами університету на платформі MOODLE.

Предметом розгляду стали також питання організації лабораторно-екзаменаційних сесій для студентів заочної форми навчання; оформлення документації (журнали обліку роботи академічних груп, звітування про навчальне навантаження та ін.).

Підсумовуючи обговорення, ректор університету Шрамко Я.В. зазначив,  що незважаючи на карантинні обмеження, факультети і кафедри університету забезпечують у повному обсязі надання освітніх послуг здобувачам вищої освіти відповідно до стандартів вищої освіти. Ректор наголосив на необхідності якісної організації дистанційного навчання, вчасного оцінювання навчальних досягнень студентів, нарахування їм балів за поточну роботу, виконувану дистанційно. Прийнято рішення систематизувати та оприлюднити на офіційному веб-сайті університету інформацію щодо особливостей організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання з усіх дисциплін навчальних планів.


 

10853
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30