18 січня 2021 року відбулася нарада при ректорі університету. У нараді взяли участь проректори, декани й заступники деканів факультетів, головний бухгалтер університету, голова профкому, відповідальна особа КДПУ за акредитацію освітніх програм, завідувачі кафедр: загальної педагогіки та методики технологічної освіти, загальнотехнічних дисциплін та професійного навчання, фізичної культури та методики її викладання, декоративно-прикладного мистецтва та дизайну. Під час наради обговорено питання підготовки матеріалів для акредитації освітньо-професійної програми «Філологія. Переклад (перша – англійська)» бакалаврського рівня вищої освіти.

Бережна М. В., заступник декана факультету іноземних мов, гарант освітньо-професійної програми (ОПП), прозвітувала про підготовку матеріалів для акредитації ОПП «Філологія. Переклад (перша – англійська)». Маргарита Василівна поінформувала присутніх про створення робочої групи для перегляду ОПП, розподіл обовя’зків між її членами; висвітлила факультетський досвід вивчення акредитаційних справ інших ЗВО та зауважень НАЗЯВО; узагальнила результати взаємодії зі стейкхолдерами (роботодавцями та студентами) та особою, відповідальною за акредитацію освітніх програм КДПУ; проаналізувала результати опитування здобувачів освіти; акцентувала увагу на труднощах, які виникали під час підготовки матеріалів до акредитації; окреслила подальші перспективи роботи в цьому напрямі.

Онищенко І. В., відповідальна за акредитацію освітніх програм КДПУ, поінформувала про стан підготовки матеріалів для акредитації освітніх програм «Графічний дизайн», «Дизайн одягу», «Дизайн середовища», «Фізична культура», «Професійна освіта (Сфера обслуговування)», «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)», «Професійна освіта (Транспорт)». Ірина Володимирівна узагальнила аспекти виконаної роботи, зауважила на труднощах та надала рекомендації щодо належної підготовки матеріалів акредитаційних справ.

Остроушко О. А., перший проректор, ознайомила присутніх з результатами координування та контролю стану підготовки матеріалів для акредитації ОПП.

В обговоренні взяли участь Батюк А. М., завідувач кафедри фізичної культури та методики її викладання та Томашевський В. В., завідувач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, які доповіли про стан підготовки акредитаційних матеріалів за відповідними ОПП.

Позитивно оцінюючи стан готовності до акредитації ОПП «Філологія. Переклад (перша – англійська)», ректор Шрамко Я. В. зауважив, що пріоритетним у підготовці акредитаційних матеріалів є злагоджена взаємодія членів робочої групи на чолі з гарантом освітньої програми за безпосереднього контролю декана факультету. Своєчасним рішенням, на думку Ярослава Владиславовича, було призначення відповідальної особи за акредитацію освітніх програм, яка надає консультативну підтримку кафедрам університету, координуючи їх роботу. Свідченням цього є плідна співпраця Онищенко І. В. та гарантів освітньо-професійних програм. Ректор Шрамко Я. В. відмінною рисою нової процедури акредитації ОПП назвав реалізацію принципу студентоцентризму, відтак на особливу увагу заслуговує взаємодія зі стейкхолдерами, яка має бути представлена в акредитаційних справах. Також Ярослав Владиславович підкреслив необіхність вивчення зарубіжного та вітчизняного досвіду акредитації ОПП. З матеріалами попередніх акредитаційних справ є можливість ознайомитися на сайті НАЗЯВО в розділі «Акредитація». За потреби можна переглянути записи вебінарів Національного агентства, у яких висвітлюється зміст процедури акредитації ОПП. Підсумовуючи, ректор Шрамко Я. В. наголосив, що й надалі підготовка освітньо-професійних програм до акредитації повинна здійснюватися на високому рівні.

 
13928
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30