22 лютого 2021 року відбулася оперативна нарада при ректорі університету, у якій взяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер і голова профкому університету. Під час наради обговорено стан організації роботи кураторів академічних груп.

Відповідно до Положення про куратора академічної групи в КДПУ в університеті організовано діяльність наставників академгруп, які забезпечують взаємодію з іншими структурними підрозділами університету в системі позааудиторної виховної роботи. Під час наради декани факультетів прозвітували про організацію роботи кураторів академічних груп зі здобувачами освіти; зазначили, що куратори здійснюють систематичний супровід студентів у навчанні, громадській діяльності, розвитку студентського самоврядування тощо, а в умовах карантинних обмежень взаємодія кураторів зі здобувачами освіти здійснюється в онлайн-режимі шляхом реалізації різноманітних форм. Під час дистанційного навчання у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією посилено контроль кураторів за результатами навчальних досягнень студентів та виконанням ними профілактичних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Особливу увагу декани звернули на необхідність модернізації змісту і форм роботи кураторів відповідно до суспільних потреб.

Лисечко В. П., проректор з науково-педагогічної роботи, зауважив, що діяльність кураторів здійснюється відповідно до планів виховної роботи факультетів та академічних груп, згідно з нормативними положеннями університету. На факультетах окремими розпорядженнями визначено час і форму проведення кураторських годин для 2 - 4 курсів, а для 1 курсів їх зазначено в розкладі.

Інститут кураторства в КДПУ має тривалу історію розвитку. Ефективність його перевірена часом, оскільки куратори здійснюють систематичний супровід здобувачів освіти під час їх навчання в ЗВО. Однак, з урахуванням стрімких суспільних змін, зміст діяльності кураторів і підхід до організації кураторських годин потребує перегляду. Валерій Петрович запропонував оновити зміст Положення про куратора академічної групи в КДПУ; провести загальноуніверситетський методичний семінар для кураторів академічних груп; проаналізувати на вчених радах факультетів результати зимової заліково-екзаменаційної сесії та організацію дистанційного навчання. Лисечко В. П. зауважив, що особливої уваги потребують студенти, які навчаються за індивідуальним графіком.

В обговоренні взяли участь декани факультетів та Бурман Л. В., голова профкому університету.

Ректор університету Шрамко Я. В. наголосив, що організація роботи кураторів академічних груп в університеті й надалі має здійснюватися на належному рівні. Ярослав Владиславович зазначив, що в контексті суспільних змін, необхідно оновити положення, яким визначено зміст діяльності кураторів академгруп, а також наголосив, що деканам варто подати свої пропозиції до 09.03.2021 р. Протягом березня за співпраці проректора з науково-педагогічної роботи та навчально-методичного відділу має бути проведений методичний семінар з кураторами академічних груп.

У різному виступили:

- Гаманюк В. А., проректор з наукової роботи, яка поінформувала, що 05.03.2021 р. о 14.00 в онлайн-режимі буде проведено звітну наукову конференцію викладачів;

- Остроушко О. А., перший проректор, яка зауважила, що деканати мають поінформувати випускників бакалаврату, що вступ до магістратури за всіма спеціальностями цьогоріч здійснюється на основі успішно складеного єдиного вступного іспиту з іноземної мови.

14541
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок