26 квітня 2021 року відбулася нарада при ректорові університету, у якій взяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер, голова профкому університету. На нараді обговорювалося питання формування груп для вивчення вибіркових дисциплін у 2021-2022 н.р.

Під час наради завідувач навчально-методичного відділу Бондаренко О. В. узагальнила результати реєстрації студентів задля вивчення вибіркових дисциплін у наступному навчальному році.

Відповідно до розпорядження від 01 січня 2021 р. № 01 у 2021–2022 н. р. викладання предметів за вибором циклу загальної підготовки бакалаврів забезпечується на всіх факультетах та спеціальностях в 5 семестрі кафедрою філософії (одна дисципліна) та будь-якою випусковою кафедрою університету, окрім кафедр філософії, соціології та масових комунікацій, педагогіки, загальної та вікової психології (одна дисципліна); у 6 семестрі кафедрою філософії, а в 7 семестрі – кафедрою соціології та економіки. На спеціальностях, де це передбачено навчальним планом, у 6 семестрі вивчатимуть спецкурси з педагогіки та психології.

Цьогоріч з 05 по 20 березня студенти майбутніх ІІІ і IV курсів обирали дисципліни вільного вибору за допомогою спеціального програмного забезпечення, розробленого фахівцями інформаційно-обчислювального центру, доступ до реєстраційної форми здійснювався на платформі MOODLE.

Загалом, у реєстрації взяли участь 84 % здобувачів освіти. З-поміж дисциплін вільного вибору найчастіше реєструвалися для вивчення «Естетики», «Етики», «Логіки», «Культурології», «Соціології сім’ї та шлюбу», а також «Педагогічної майстерності майбутнього вчителя» та «Соціальної психології спілкування».

Активно студенти обирали для вивчення в наступному навчальному році й дисципліни вільного вибору, запропоновані кафедрами незалежно від спеціальності та освітньої програми. Здобувачі освіти найчастіше обирали такі дисципліни, як-от: «Психологічне благополуччя», «Англійська через фільми», «Інтенсивний курс англійської розмовної мови», «Активний туризм», «Фотосправа», «Оздоровчий фітнес», «Моделі інклюзивної освіти».

Наразі продовжується робота з формування груп для вивчення дисциплін вільного вибору незалежно від спеціальності та освітньої програми.

Підсумовуючи, ректор Шрамко Я. В. зазначив, що реєстрація студентів задля вивчення вибіркових дисциплін є позитивною практикою, яка успішно реалізується в університеті. Ярослав Владиславович наголосив, що відповідно до Порядку формування груп для вивчення вибіркових дисциплін навчально-методичний відділ має своєчасно сформувати групи студентів, інформацію про які передати в деканати, відповідним кафедрам і диспетчерам для складання розкладу на 2021-2022 н. р.

У різному виступили:

Гергель Є. Л., декан психолого-педагогічного факультету, який повідомив, що цьогоріч університет є базою проведення ЗНО та ЄВІ. У зв’язку з цим наразі відбувається комплектування складу спостерігачів, тому деканатам необхідно подати кандидатури тих, хто здійснюватиме супровід ЗНО та ЄВІ.

Бурман Л. В., голова профкому університету, яка поінформувала про заходи з охорони праці (до Всесвітнього дня охорони праці), які відбудуться упродовж тижня.

15483
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30