11 жовтня 2021 року відбулася оперативна нарада при ректорі університету, у якій взяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер, голова профкому, керівник педагогічної практики університету. Під час наради обговорено питання про організацію та результати проходження літньої виробничої практики в дитячих оздоровчих таборах у 2021 році.

З доповіддю виступила Цоуфал Л. С., керівник педагогічної практики. Любов Сергіївна зазначила, що, відповідно до навчальних планів, у літній період студенти ІІІ курсу проходять виробничу педагогічну практику в дитячих оздоровчих таборах (ДОТ), у пришкільних дитячих закладах відпочинку, у ДНЗ. На етапі підготовки до практики у квітні 2021 р. на всіх факультетах проведено 8-годинний семінар з підготовки до роботи в ДОТ, на якому студентів ознайомлено із завданнями практики, обов’язками вожатого і керівника гуртка, особливостями виховної роботи в тимчасово створеному дитячому колективі, окреслено вимоги до оформлення звітної документації, проведено інструктаж з техніки безпеки.

Цоуфал Л. С. наголосила, що традиційно студенти проходять практику в заміських дитячих таборах, а також у пришкільних закладах відпочинку при наявності поважної причини, підтвердженої документально. Цьогоріч проходження літньої виробничої практики в ДОТ відбулося на базі ДОТ «Парус» і «Буревісник» від АрселорМіттал Кривий Ріг, ДЗОВ «Факел» (м. Бердянськ), ДОЗ «Голубе полум’я» (с. Стрілкове, Херсонська обл.), ДСОК «Чемпіон» (с. Червоне, Херсонська обл.), ДОТ «Зміна», ДЗОВ «Альбатрос». Розпочато співпрацю з ДОТ «Зоряний» від ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля», ДЗОВСТ «Орльонок» (с. Генічеська гірка, Херсонська обл.), з приватним ПЗОВ «Прибрежний» (смт. Лазурне, Херсонська обл.). Крім того, здобувачі освіти проходили практику в спортивно-навчальних таборах, які були організовані при ДЮСШ, у літньому дитячому таборі при школі робототехніки, літньому математичному таборі, станції юних натуралістів, у пришкільних тимчасових таборах відпочинку та на пришкільних (інтерактивних, дозвіллєвих, спортивних) майданчиках.

Звітували студенти про проходження практики в середовищі СУЕНК університету (на платформі MOODLE). З 18 жовтня 2021 р. сплановано проведення підсумкових конференцій на факультетах.

Адміністрація ДЗОВ «Прибрежний» високо оцінила готовність студентів університету до роботи в ДОТ і висловила намір співпрацювати з КДПУ в наступному році. ПП «Курорти Приазов’я», яке здійснює діяльність у сфері оздоровлення і відпочинку дітей у таборі «Факел», надіслало лист на ім’я ректора КДПУ зі словами подяки та сподівань на подальшу співпрацю.

В обговоренні взяли участь проректори та декани факультетів.

Під час обговорення ректор Я. В. Шрамко відзначив належний рівень організації і проходження літньої виробничої практики в ДОТ у 2021 році й наголосив на важливості виробничої практики як важливої складової освітнього процесу, необхідності її належної організації з урахуванням специфіки роботи дитячих оздоровчих та пришкільних таборів в умовах карантинних обмежень.

У різному виступили:

- Остроушко О. А., перший проректор, яка поінформувала присутніх, про режим роботи університету на період з 14 жовтня по 07 листопада 2021 р.

- Баруліна Ю. О., в. о. проректора з науково-педагогічної роботи, яка повідомила про стан вакцинації працівників університету, а також зауважила, що 14 жовтня 2021 р. у парку Героїв відбудеться урочистий захід, приурочений до святкування 14 жовтня – Дня захисників і захисниць України.

- Бондаренко О. В., завідувач навчально-методичного відділу, яка наголосила присутнім, що задля підтримання інформації про науково-педагогічні кадри університету в ЄДЕБО в актуальному стані, у зв’язку зі змінами в Ліцензійних умовах провадження освітньої діяльності кафедрам університету до 31 жовтня 2021 р. необхідно подати оновлену інформацію про науково-педагогічних працівників та виконання п. 38 Ліцензійних умов.

Підсумовуючи, ректор Я. В. Шрамко вкотре закцентував на потребі подальшого проведення активної роз’яснювально-інформаційної роботи серед працівників університету і здобувачів вищої освіти про важливість вакцинації, як ефективного засобу протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

17063
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30