01 листопада 2021 року відбулася оперативна нарада при першому проректорі університету, у якій взяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер, голова профкому університету, керівник Центру довузівської та післявузівської підготовки (ЦДПО) КДПУ. Під час наради обговорено питання організації роботи ЦДПО.

Під час наради доповідала Останіна Г. Г., яка повідомила, що ЦДПО надає освітні послуги у сфері післядипломної освіти. Цьогоріч здійснено переоформлення ліцензії на провадження освітньої діяльності за 14 спеціальностями. На базі центру реалізовано 60-годинні, 30-годинні та короткострокові освітні програми (тренінги, вебінари, майстер-класи, семінари тощо), які надають можливість підвищити кваліфікацію педагогічним працівникам міста. ЦДПО тісно взаємодіє з Управлінням освіти і науки виконкому Криворізької міської ради, відповідно до графіку якого у 2020 – 2021 році курсову перепідготовку при КДПУ пройшли 1430 осіб. З вересня 2021 року кафедрою педагогіки, а також кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи розроблено програму «Концепція «НУШ» в дії: базова та профільна школа» (5-12 класи)», на яку зареєструвалися понад 1000 педагогів міста. Наразі університет бере участь у тендерній процедурі, як учасник, що пропонує освітні послуги з професійної підготовки у сфері підвищення кваліфікації вчителів відповідно до нових методик за програмами НУШ.

Працівники ЦДПО систематично здійснюють профорієнтаційну роботу серед молоді з метою залучення її до навчання на підготовчих курсах до вступу в КДПУ. У Центрі функціонують курси мовної підготовки, школа робототехніки та секція скелелазіння. З детальною інформацією щодо діяльності ЦДПО та курсів, що діють на його базі можна ознайомитися на головній сторінці сайту університету в рубриці «Освітній центр».

Підсумовуючи, перший проректор університету Остроушко О. А. зазначила, що робота Центру здійснюється на належному рівні. ЦДПО виконує організаційну й координаційну функції, об’єднуючи зусилля всіх кафедр університету під час співпраці на підготовчих курсах і курсах підвищення кваліфікації вчителів.

У різному виступили:

Гаманюк В. А., проректор з наукової роботи, яка нагадала про необхідність оновлення змісту персональних сторінок на сайті університету та інформації, поданої в Google Академії.

Баруліна Ю. О., в. о. проректора з науково-педагогічної роботи, яка нагадала, що керівники структурних підрозділів мають своєчасно надавати провідному інженеру з охорони праці актуальну інформацію про щеплення працівників університету та здобувачів освіти.

Бондаренко О. В., завідувач навчально-методичного відділу, яка нагадала про необхідність подання відомостей про кадрове забезпечення в базі даних НПП (на платформі МOODLE).

17312
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок