15 листопада 2021 року відбулася оперативна нарада при ректорові університету. У нараді взяли участь проректори, декани, заступники деканів факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер, голова профкому університету, завідувач кафедри англійської мови з методикою викладання. На нараді обговорено питання про стан викладання навчальної дисципліни «Англійська мова за професійним спрямуванням» (АМПС).

З доповіддю виступила І. А. Салата, завідувач кафедри англійської мови з методикою викладання. Ірина Анатоліївна зазначила, що задля підвищення рівня володіння іноземними мовами студентами бакалаврату, з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо створення умов для вивчення англійської мови як мови міжнародного академічного спілкування, у 2021–2022 н. р. до робочих навчальних планів введено навчальну дисципліну АМПС, яку вивчають студенти всіх спеціальностей, окрім спеціальностей факультету іноземних мов та освітніх програм з додатковою предметною спеціальністю «Середня мова (Мова і література (англійська) або спеціалізацією «Англійська мова в початковій школі)». Кафедрою англійської мови з методикою викладання розроблено робочу програму, якою передбачено опанування тематичних модулів (із них 3 для денної й 2 для заочної форми навчання), які містять матеріали лексичного, граматичного, культурного й загальноосвітнього характеру. Освітній процес з АМПС організовано в 36 групах, до викладання залучено 10 науково-педагогічних працівників кафедри, які здійснюють систематичний моніторинг навчальних досягнень студентів. Навчально-методичні матеріали з дисципліни подано у відповідних електронних навчальних курсах на платформі MOODLE.

В обговоренні взяли участь проректори та декани факультетів.

Підсумовуючи обговорення, ректор Я. В. Шрамко позитивно оцінив стан викладання англійської мови за професійним спрямуванням і наголосив, що підсумкове тестування, передбачене робочою програмою з навчальної дисципліни, відбудеться в електронному форматі на базі комп’ютерних класів університету.

У різному виступили:

  • Остроушко О.А., перший проректор, яка звернула увагу на особливості цьогорічної атестації випускників магістратури.
  • Баруліна Ю. О., в. о. проректора з науково-педагогічної роботи, яка поінформувала про завершення челенджу «Твори добро», проведеного студентським клубом університету, а також повідомила, що до Міжнародного дня студента проводиться хіт-парад «STUDENT HIT».
17496
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31