18 квітня 2022 року відбулася нарада при керівництві університету, у якій взяли участь проректори, декани, заступники деканів факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, заступник головного бухгалтера університету. Під час наради обговорено стан акредитації освітніх програм у 2021-2022 н.р. і підготовку до процедури акредитації у 2022-2023 н.р.

З основного питання наради доповідала Остроушко О. А., в. о. ректора, яка зазначила, що загальні засади та порядок проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, визначено відповідним положенням, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 11 липня 2019 року № 977 (зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 08 серпня 2019 р. за № 880/33851). Наразі означена процедура є інструментом зовнішнього забезпечення якості вищої освіти в Україні. 16 березня 2022 р. Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 295 «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачі вищої освіти, в умовах воєнного стану». Відповідно до п. 1 цієї постанови «строк дії сертифікатів закладів вищої освіти (наукових установ) про акредитацію спеціальностей і напрямів підготовки та сертифікатів про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, що були чинними на 24 лютого 2022 р., продовжується до 1 липня року, наступного за роком припинення або скасування воєнного стану в Україні». Крім того, Національному агентству із забезпечення якості вищої освіти тимчасово дозволяється проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому (дистанційному) режимі, а також ухвалення рішення про умовну (відкладену) акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи без оплати вартості акредитації закладом вищої освіти.

Оксана Андріївна поінформувала присутніх про стан акредитації освітніх програм, які пройшли процедуру в 2021-2022 н. р., узагальнила висновки експертних груп та рішень галузевих експертних рад. Особливу увагу приділила підготовці до акредитації освітніх програм у 2022-2023 н.р. та поданню повідомлень про намір акредитувати освітню програму.

В обговоренні взяли участь проректори та декани факультетів.

Підводячи підсумки розгляду питання, Я. В. Шрамко зауважив, що пріоритетним у підготовці акредитаційних матеріалів є злагоджена взаємодія членів робочої групи на чолі з гарантом освітньої програми за безпосереднього контролю декана факультету. Своєчасним рішенням, на думку Ярослава Владиславовича, було призначення відповідальної особи за акредитацію освітніх програм, яка надає консультативну підтримку кафедрам університету, координуючи їх роботу, та активізація діяльності сектору акредитації та ліцензування навчально-методичного відділу. Свідченням цього є плідна співпраця Онищенко І. В. та Кулаковської О. В. з гарантами освітньо-професійних програм.

Окрім основного питання, під час наради було обговорено ініціативу КДПУ про створення робочої групи з розроблення та наукового обґрунтування пропозицій щодо перейменування вулиць та інших об’єктів міста Кривого Рогу, назви яких асоціюються з країною-агресором. Напрацювання пропозицій задля змін у топоніміці Криворіжжя триватиме до 03 травня 2022 р.

У різному виступили:

– Баруліна Ю. О., в. о. проректора з науково-педагогічної роботи, яка поінформувала присутніх про акцію «Подаруй солдату Великдень», що розпочнеться о 10.00 21 квітня і завершиться об 11.00 22 квітня.

– Бондаренко О. В., завідувач навчально-методичного відділу, яка ознайомила присутніх зі змістом соціально-гуманітарного проєкту «Про навчання з мінної безпеки», запропонованого Громадською організацією «Асоціація саперів України» за підтримки Міністерства освіти і науки України.

19063
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30